„Prašysiu VSD vadovybės, kad ji mums padėtų išsiaiškinti kryptis, kuriomis mes turime eiti. Mes nenorėtume įklimpti į didelius istorinius tyrimus, (...) bet jeigu yra tokios problemos, negalima nusišalinti ir tokį tyrimą teks gilinti“, – Žinių radijui trečiadienį sakė V.Pranckietis.

Seimas antradienį patvirtino Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad M.Bastys palaikydamas ryšius su Rusijos valstybinės atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovais ir Rusijos žvalgybos pareigūnais veikė prieš Lietuvos interesus.

Artimiausiu metu darbą turėtų pradėti M.Basčio apkaltos komisija. Ji iki gegužės vidurio turi pateikti išvadą, ar yra pagrindas pradėti minėtam Seimui nariui apkaltą.

M.Bastys teigia, kad tai buvo šališkas politinis tyrimas, jame dominavo partinis suinteresuotumas. Jis teigia, kad su „Rosatom“ atstovais buvo kelis kartus susitikęs, norėdamas išsiaiškinti situaciją dėl Ignalinos atominės elektrinės uždarymo. Politikas tikino nežinojęs, kad kiti asmenys, su kuriais bendravo, yra siejami su Rusijos specialiosiomis tarnybomis. Tuo metu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas sako, kad Valstybės saugumo departamentas M.Bastį dėl bendravimo su kai kuriais asmenims buvo įspėjęs 2006 metais.

Seimo pirmininko atstovė spaudai Dalia Vencevičienė BNS sakė, kad trečiadienio interviu Seimo pirmininkas neturėjo minty konkrečios apkaltos komisijos veiklos, o išsakė poziciją, jog VSD turėtų pateikti duomenis apie pavojingus politikų ryšius, ypač paaštrėjus politikų abipusiems kaltinimams dėl praeities veiklos.