"Pagrindas, dėl kurio į Seimą kreipėsi prokuroras, niekaip nėra susijęs su kyšininkavimu ir korupcija, ir būtent tai yra priežastis, kodėl aš neketinu trauktis iš Seimo nario pareigų ir noriu, kad mano imunitetas būtų nuimtas kuo greičiau", - penktadienį po susitikimo su Seimo Pirmininku V. Pranckiečiu žurnalistams sakė G. Steponavičius.

Jis tvirtino neturįs dėl ko gailėtis ar raudonuoti, dar kartą susipažinęs jau su raštišku prokuroro teikimu.

"Mano šiandieninis vienintelis prašymas Seimo Pirmininkui ir visam Seimui yra kuo greičiau atlikti visas būtinas procedūras, kad mano, kaip politiko, kaip piliečio, reputacija būtų apingta ne politiniu, o teisiniu keliu", - sakė G. Steponavičius.

Jis teigė nenorįs būti tapatinamas su korupcine ar kyšininkavimo veikla.

"Mano motyvai yra nesitraukti iš Seimo narių, nes gavau prokuroro kreipimąsi ir matau, kad prokurorų kreipimasis nėra susijęs su jokia galima kyšininkavimo veikla. Pagrindai, kurie Baudžiamojo kodekso prasme man yra inkriminuojami, yra visiškai skirtingi nei kitų su byla šiuo metu susijusių žmonių, ir aš nenoriu būti tapatinamas su būtent korupcine ar kyšininkavimo veikla", - tvirtino politikas.

Jis nesutinka su prokurorų interpretacijomis, kad pilietinių projektų veikla, kuri buvo įgyvendinta, kaip nors prasilenkia su įstatymu. "Aš su tuo visiškai nesutinku", - teigė jis.

G. Steponavičius dar kartą pakartojo, kad nenori dangstytis teisine neliečiamybe.

"Mano motyvai - nesidangstyti imunitetu. Kuo greičiau raginu Seimą priimti sprendimus. Tikiuosi, kad per kitą savaitę visos procedūros bus pabaigtos", - sakė G. Steponavičius.

Seimo Pirmininkas V. Pranckietis sakė, kad po švenčių į antradienio Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę numatyta įtraukti Seimo nario liberalo G. Steponavičiaus teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimą.

Kaip ELTA jau skelbė, Generalinė prokuratūra Seimo prašo naikinti G. Steponavičiaus teisinį imunitetą ir leisti patraukti parlamentarą baudžiamojon atsakomybėn. Teisėsaugos surinktais duomenimis, koncernas "MG Baltic" neteisėtai finansiškai rėmė Liberalų sąjūdį, G. Steponavičiaus rinkimų kampaniją ir jo paramos fondą, o už tai parlamentaras praėjusios kadencijos Seime galėjo balsuoti dėl koncernui palankių teisės aktų.