Trečiadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) įregistravo 20 asmenų, pageidaujančių surengti referendumą dėl lito atsisakymo datos nukėlimo, iniciatyvinę grupę. Norint, kad referendumas įvyktų, jiems teks surinkti ne mažiau kaip 300 tūkst. piliečių parašų.

Iniciatyvinė grupė siūlo per referendumą piliečiams apsispręsti, ar pritarti, kad "skelbiamas 2007 metais Lietuvos pinigų (lito) panaikinimas būtų atidėtas, o sprendimas dėl euro įvedimo Lietuvos Respublikoje būtų priimtas tik Tautos sprendimu".

Tarp iniciatyvinės grupės narių yra Lietuvių tautininkų sąjungos pirmininkas Gintaras Songaila, jos narys Kazimieras Uoka, Lietuvių tautinio jaunimo lygos pirmininkas Marius Kundrotas.

Parašų rinkimų lapai iniciatyvinei grupei išduodami nuo rugsėjo 12 dienos. 300 tūkst. parašų jai teks surinkti per tris mėnesius.

Mūsų šalis kartu su Estija ir Slovėnija tikisi įsivesti eurą pirmosios iš Europos Sąjungos (ES) naujokių - 2007 metų sausio 1 dieną. Bendra ES valiuta šiuo metu cirkuliuoja 12 iš 25 bloko šalių.