Bus tik blogiau: naktimis šals smarkiau, o vietomis pavasarinę žolę gali uždengti net ir nedidelė sniego danga. Kasdien pūs žvarbus ir gūsingas vėjas, o termometrų rodmenys nedžiugins.

Didesnių permainų nebus net ir kitos savaitės pradžioje, tad teks apsiginkluoti geležine kantrybe.

Penktadienį nakties ir ryto valandomis daug kur vyraus neigiama temperatūra. Būkite atidūs keliuose, nes formuosis plikledis. Dienos metu vyraus apniukęs dangus, daug kur numatomas lietus, o vietomis pasirodys net sniegas. Pūs nepastovios krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį debesys sklaidysis, bus apie 3 laipsnius šilumos. Ryto metu vyraus giedras dangus, šals iki –2 laipsnių. Įdienojus dangumi keliaus lietaus debesys, oras sušils iki 7 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra, temperatūra svyruos tarp –4–1 laipsnio šalčio. Diena bus apniukusi, termometrai fiksuos 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje naktis bus giedra, ryto metu galima šlapdriba. Tuo metu bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Įdienojus debesys skirstysis, trumpai palis. Temperatūra kils iki 4 laipsnių.

Šeštadienio naktis vėl bus šaltoka, vietomis vyraus plikledis. Dieną temperatūra kils šiek tiek aukščiau nei penktadienį. Daug kur palis, pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, vyraus nedidelis debesuotumas. Naktį bus apie 2 laipsnius šilumos, ryte apie nulį. Įdienojus debesys atneš lietaus, oras šils iki 8 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, atšals iki –2–1 laipsnio. Dienos metu vyraus pragiedruliai, protarpiais trumpai palis. Termometrai fiksuos 8 laipsnius šilumos. Pajūryje numatomas permainingas debesuotumas. Temperatūra naktį sieks 1 laipsnį šilumos, o ryte –1 laipsnį šalčio. Įdienojus danguje sukinėsis nedideli debesys, galimas negausus lietus. Tuo metu bus apie 7 laipsnius šilumos.

Velykos sekmadienį bus itin šlapios ir vėjuotos. Vietomis galimi ir mišrūs krituliai. Visgi protarpiais tarp lietaus debesų pavyks įsiterpti ir saulei. Vilniaus ir Kauno apylinkėse numatomas didelis debesuotumas ir krituliai. Nakties ir ryto metu bus apie 5, dieną apie 7 laipsnius šilumos. Šiaulius taip pat merks lietus, temperatūra svyruos apie 3–4 laipsnius šilumos. Pajūryje šėls vėjas, gausiausi krituliai numatomi pirmoje paros pusėje, o po pietų debesys jau bus mažesni. Termometrai naktį ir ryte fiksuos 4–5, dieną 7 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis , šventinį pirmadienį nakties metu vėl sugrįš šaltukas, bus giedra. Įdienojus rinksis debesys, tačiau kritulių tikimybė menka, pūs ramesnis šiaurės vėjas. Šilta tikrai nebus: temperatūra svyruos tarp 4–6 laipsnių. Ar kitomis savaitės dienomis orai bus geresni?

Deja, bet nei antradienį, nei trečiadienį temperatūra kilti neskubės, pūs vidutinio stiprumo šiaurinių krypčių vėjas. Orai jau bus sausesni, nors vietomis dar trumpai lynos, tačiau pro debesis dažniau kelią prasiskins saulė. Ir tai bus bent šiokia tokia paguoda itin vėsaus pavasario metu. Pagal dabartinį prognozių modelį, antroje savaitės pusėje orai bus sausi, vyraus nedidelis debesuotumas. Naktys dar bus šaltos, o dienomis oras laipsniu kitu sušils labiau.