Šaltinių teigimu, į premjero postą žvilgčiojantis vienas socialdemokratų lyderių V.Andriukaitis Vyriausybei mėgina priekaištauti, kad ši vis dažniau išdrįsta prieštarauti valdančiajai Seimo frakcijai.

Pastaruoju metu Seimo daugumos ir Vyriausybės pozicijos susikirto jau ne kartą. A.Brazauskas prašė Prezidento Valdo Adamkaus vetuoti Seimo priimtas Aukštojo mokslo įstatymo pataisas. Vyriausybė taip pat nepritarė Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo pataisoms.

Trečiadienį su premjeru susitikę Seimo opozicijos atstovai padarė išvadą, jog kairiųjų lyderis nevaldo situacijos. "Premjeras kalbėjo apie savo politinių galimybių ribas dėl įtakos valdančiosios koalicijos sprendimams", - po susitikimo užsiminė konservatorius Andrius Kubilius.

Kai kurių socialdemokratų teigimu, vakarykščiame susitikime Vyriausybė turėjo būti instruktuojama, kaip išvengti pozicijų išsiskyrimo.

Bet išsiaiškinti santykius pritrūko laiko. Beveik valandą premjerui A.Brazauskui ir dešimčiai ministrų teko tuščiai trypčioti prie frakcijos durų, nes parlamentarai vis dar posėdžiavo. Rimtesnio pokalbio buvo nutarta susirinkti vasario viduryje.

Vakar socialdemokratų atstovai neigė, kad susitikimas skirtas aiškintis Seimo ir Vyriausybės santykius. Socialdemokratinės koalicijos frakcijos atstovo Gedimino Kirkilo teigimu, susitikimo metu buvo aptarti vasario mėnesio darbai, kai nevyks Seimo posėdžiai.