Šiais metais Prezidentūros užsienio politikos grupę paliko du karjeros diplomatai - patarėjas Ričardas Šlepavičius liepą išvyko dirbti į Lietuvos ambasadą Ankaroje, o konsultantė Eglė Jankauskaitė nuo rugsėjo dirba Europos Parlamente.

Atėjus J.Vasiliauskaitei, Edmino Bagdono vadovaujamoje užsienio politikos grupėje šiuo metu dirba penki diplomatai.

Kadrinių pokyčių gali įvykti ir prezidento spaudos tarnyboje - apie sprendimą palikti V.Adamkaus komandą šią savaitę prabilo patarėjas Valdas Bartasevičius, rašęs prezidentui kalbas. Jis jau įteikė prezidentui atsistatydinimo pareiškimą, kurį, kaip manoma, šalies vadovas turėtų patenkinti artimiausiomis dienomis.

Tuo tarpu Prezidentūros darbuotojai paneigė žiniasklaidos pranešimus, kad V.Adamkaus atstovė spaudai Rita Grumadaitė paskirta spaudos tarnybos vadove.

Kaip BNS sakė pati R.Grumadaitė, potvarkio dėl jos paskyrimo nėra. Anot atstovės spaudai, iš tarnybos vadovų pasitraukus Mariui Lukošiūnui, jai pavesta koordinuoti tarnybos darbą, o šiuo metu ieškoma geriausio spaudos tarnybos darbo modelio.

Iš prezidento komandos pasitraukęs M.Lukošiūnas vėliau laimėjo konkursą dirbti UNESCO atstovybėje Maskvoje.

Pavasarį Prezidentūrą paliko patarėja teisės klausimams Toma Birmontienė, kuri tapo Konstitucinio Teismo teisėja.

Iš Prezidentūros išėjo ir socialinės politikos grupės patarėja Audronė Morkūnienė, grįžusi dirbti į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją. Buvo nuspręsta sujungti į vieną Prezidentūros Ekonomikos ir regioninės plėtros bei Socialinės politikos grupės. Dabar Ekonominės ir socialinės politikos grupei vadovauja žinomas ekonomistas Ramūnas Vilpišauskas.

Vidaus politikos grupės patarėjas Darius Gudelis išvyko studijuoti į JAV, bet po tris mėnesius truksiančių studijų žada grįžti į darbą. Jį pavaduoja prezidento atstovas Seime ir Vyriausybėje Vytautas Umbrasas.

Be prezidento patarėjų - grupių vadovų, iš darbo Prezidentūroje išėjo ir keletas žemesnio rango darbuotojų.

Prezidentas yra užsiminęs, kad rudenį ketina atnaujinti savo komandą.