Komisija trečiadienį norėjo išklausyti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūną Remigijų Žemaitaitį bei šios frakcijos atstovus Petrą Gražulį ir Kęstutį Bartkevičių. Pasak komisijos vadovės „valstietės“ Dovilės Šakalienės, telefonu su „tvarkiečiais“ ji susisiekė antradienį, bet raštiški kvietimai įteikti trečiadienį.

„Šiandien posėdyje sutarėme, kadangi nuo raštiško kvietimo į posėdį nepraėjo12 valandų, manysime, kad formaliai turėjo teisę neatvykti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariai, todėl jie bus pakviesti į ateinantį komisijos posėdį“, – trečiadienį žurnalistams sakė D.Šakalienė.

Pasak jos, kitas apkaltos komisijos posėdis bus šaukiamas po dviejų savaičių.

„Tvarkiečių“ seniūnas R.Žemaitaitis BNS teigė, jog pateikdami savo paaiškinimus apkaltos komisijai jie pakenktų ikiteisminiam tyrimui, taip pat piktinosi, kad kvietimai įteikti prieš pat posėdį.

„Mes nerandam Seimo statute jokio straipsnio, kad Seimo narį kažkas pripažįsta liudytoju. Kvietime rašo, kad apklausai, ir Seimo nariui įduoda kvietimą atvykti į komisijos darbą, vienam įdavė pusę dviejų, kitam įdavė be penkiolikos dvyliktą“, – sakė „tvarkiečių“ seniūnas.

„Antras dalykas, vyksta ikiteisminis tyrimas, jis nebaigtas. Dabar aš ateidamas liudyti padarysiu meškos paslaugą toms mergaitėms, prokuratūra atsisakys vykdyti ikiteisminį tyrimą ir galų gale pasakys, kad tai privatus kaltinimo tvarka. O kokiu pagrindu bepradės, jei mes specialiojoje komisijoje duosime kažkokius parodymus“, – aiškino parlamentaras.

Klausiamas, ar atsižvelgs į pakartotinį kvietimą, R.Žemaitaitis sakė, kad priklausys nuo to, ar jis bus paremtas statutiškai.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pradėtas tyrimas. K.Pūkas kaltinimus neigia.

Apkaltos komisija savo išvadą Seimui turi pateikti iki gegužės 1 dienos.