Kaip pranešė bendrovė, laivas plaukia aukštyn Misisipės upe, kur už 50 jūrmylių galės išsikrauti krovinį. "Audrei" teks plaukti apie 12 valandų. Laivo įgula jaučiasi gerai ir dar turi maisto bei vandens atsargų.

Bendrovei "Lietuvos jūrų laivininkystė" priklausantis motorlaivis daugiau nei savaitę Naujojo Orleano uoste negalėjo išsikrauti krovinio ir išplaukti, nes laivyba Misisipės upe buvo paralyžiuota - ja kursavo tik gelbėjimo valtys.

Sausakrūvis "Audrė" į Naująjį Orleaną atplaukė rugpjūčio 27-osios vakare. Jis atgabeno nei 5 tūkt. tonų ferosilicio (rūdos) krovinį ir iki pirmadienio stovėjo inkaravimo vietoje, laukdamas krovos. Žinodama, jog artinasi uraganas, įgula jam pasirengė iš anksto.

Naujojo Orleano uoste uragano "Katrina" užkluptas laivas iš Lietuvos atlaikė stichijos spaudimą, nors keturiose vietose buvo pramuštas jo korpusas, kurį vėliau sutaisė pati įgula. Nė vienas jūrininkas nenukentėjo.

Klaipėdos bendrovė dar nėra suskaičiavusi, kokių nuostolių patyrė dėl laivo apgadinimo, tačiau prognozuoja, kad jie nebus dideli.