Lietuvos ambasados JAV teigimu, 12-os žmonių įgulai maisto atsargų užteks 7 dienoms, vandens - 10 dienų.

Ketvirtadienį Lietuvos ambasada JAV kreipėsi į Jungtinių Valstijų Raudonąjį kryžių bei Valstybės departamentą, prašydama per penkias dienas aprūpinti lietuvių laivą maisto bei vandens atsargomis.

"Lietuvos jūrų laivininkystės" technikos direktorius Viktoras Čepys BNS sakė, jog jų bendrovė taip pat tuo rūpinasi.

"Kol kas nesėkmingai bandome susisiekti su savo tiekėjais dėl pagalbos. Blogiausiu atveju kreipsimės į Naujojo Orleano avarinių situacijų štabą, kad padėtų produktais, nes kito kelio nėra - kol kas nieko neįleidžia į Naująjį Orleaną", - teigė V.Čepys.

Jis tvirtino gaunantis neoficialių žinių, jog Naujojo Orleano uosto tarnybos po truputį pradeda veikti - matuoja gylį, skaičiuoja nuostolius, tikrina, kokie sandėliai bei prieplaukos pažeistos. "Mūsų pagrindinis rūpestis - kuo greičiau iš ten išplaukti", - sakė V.Čepys. Jo duomenimis, kartu su lietuvių motorlaiviu Naujojo Orleano uoste yra įstrigę dar 5 laivai.

Sausakrūvis "Audrė" į Naująjį Orleaną atplaukė rugpjūčio 27-osios vakare. Jis atgabeno nei 5 tūkt. tonų cheminių medžiagų krovinį ir iki pirmadienio stovėjo inkaravimo vietoje, laukdamas krovos. Žinodama, jog artinasi uraganas, įgula jam pasirengė iš anksto.

Naujojo Orleano uoste uragano "Katrina" užkluptas laivas iš Lietuvos atlaikė stichijos spaudimą, nors keturiose vietose buvo pramuštas jo korpusas. Nė vienas jūrininkas nenukentėjo.