„Mūsų įsitikinimu, nušalinimas (...) yra atliktas neteisėtai ir nepagrįstai. Ir taip pat norėčiau pažymėti ir kartu jus informuoti, kad dėl to, jog, mūsų manymu, minėtas Ž.Mikėnaitės nušalinimas yra atliktas netinkamai, neteisėtai ir nepagrįstai, dėl to Vilniaus apygardos administraciniame teisme yra pateiktas skundas, kuriuo ir prašoma teismo panaikinti teisingumo ministrės (...) įsakymą dėl Ž.Mikėnaitės nušalinimo“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė Ž.Mikėnaitės advokatas Pranas Makauskas.

Jis teigė, kad teisingumo ministrės įsakyme dėl Ž.Mikėnaitės nušalinimo nėra nei faktinių, nei teisinių argumentų nėra.

Kalėjimų departamento direktorė ir Kauno tardymo izoliatoriaus laikinasis vadovas Edvardas Kviatkauskas nuo pareigų buvo nušalinti prieš mėnesį, vykstant tarnybiniam tyrimui.

Tokį sprendimą teisingumo ministrė Milda Vainiutė priėmė atsižvelgusi į teisėsaugos pateiktą informaciją apie galimus pažeidimus Kauno tardymo izoliatoriuje. Specialiųjų tyrimų tarnyba, pati atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą, medžiagą persiuntė kelioms institucijoms, tarp jų ir Teisingumo ministerijai.

Anot izoliatoriaus Buhalterinės apskaitos skyriaus viršininkės Rasos Kazėnienės pareiškimo, Kauno tardymo izoliatoriuje pirties vedėja vadovauja pirčiai, kurios nėra, paslaugos ir prekės gali būti perkamos iš įmonių, galbūt susijusių su izoliatoriaus darbuotojais, o kai kurios prekės galėjo būti įsigyjamos už kelis ar keliolika kartų didesnę nei rinkos kaina.

Paskelbus šią informaciją viešai Teisingumo ministerija sulaukė keliasdešimt pataisos įstaigų darbuotojų elektroninių laiškų apie galimus pažeidimus kitose laisvės atėmimo vietose. Tarnybinio tyrimo terminas buvo pratęstas mėnesiui.