"Kol kas tai tik pirmieji žingsniai, dar nėra jokių sprendimų, ką reikėtų tobulinti, kad gyventojus aptarnaujantys darbuotojai jaustųsi saugiai ir būtų pagerinta žmonių aptarnavimo kokybė", - vakar aplankiusi kai kuriuos miestui priklausančius gyventojus aptarnaujančius padalinius, sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.
Vakar buvo įvertinta, kokia situacija yra Vieno langelio ir e. paslaugų poskyryje, Viešosios tvarkos, Vaiko teisių apsaugos skyriuose bei Socialinės paramos skyriaus padaliniuose.

"Tenka pripažinti, kad daugeliu atveju tai nervingas darbas ir ne visais atvejais sudarytos saugios darbo sąlygos. Ypač jei ateina piktesnis lankytojas. Be to, tenka pripažinti, kad daugiausia Savivaldybėje dirba moterys, o jos yra pažeidžiamesnės, bet vargu ar pavyks subalansuoti lyčių pusiausvyrą", - kalbėjo E. Mantulova.

Pasak jos, ramiausia situacija iš vakar aplankytų "taškų" atrodė Vaikų teisių apsaugos ir Viešosios tvarkos skyriuose.

"Dar lankysimės ir kituose skyriuose. Galbūt kils minčių kai kuriuos skyrius sukeisti vietomis. Greitų pokyčių, matyt, nebus. Reikės kompleksinių sprendimų. Gal prireiks gero pusmečio, kad būtų rasti optimalūs sprendimai, kaip pagerinti darbo sąlygas ir gyventojų aptarnavimo kokybę", - sakė viena Savivaldybės administracijos vadovių.