Su įvykiu susijusių institucijų vadovų paprašyta pateikti išvadas, kaip jos įvertino savo darbą, kokių ėmėsi priemonių ir kokius numatė veiklos pokyčius.

Pasak komisijos pirmininko Mykolo Majausko, reikia matyti aiškų veiksmų planą, kas bus daroma toliau, kad tokie įvykiai ateityje nepasikartotų.

„Privalome visuomenei pateikti atsakymus, kodėl nepavyko išvengti Kėdainių tragedijos. Negali būti taip, kad visi viską padarė teisingai, o vaiko šiandien nebėra. Kažkas turi prisiimti atsakomybę“, – konservatorių frakcijos išplatintame pranešime cituojamas jos atstovas M. Majauskas.

Pristatyti tyrimų išvadas ir atsakyti į komisijos narių klausimus kviečiami generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, policijos generalinis komisaras Linas Pernavas, socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė, Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius, Kėdainių rajono savivaldybės meras Saulius Grinkevičius.

Viešai išvadas apie atliktą tyrimą yra paskelbusi vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė.

Ji konstatavo, kad gindami keturmečio berniuko interesus Kėdainių savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai dirbo aplaidžiai, savo pareigų iki galo neatliko ir Kėdainių medikai bei teisėsaugininkai.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose.

Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.

Berniuko nužudymu įtariami patėvis ir motina.

Be to, paaiškėjo, kad apie galbūt sumuštą tą patį vaiką teisėsaugai pranešta pernai lapkritį, tuomet pradėtas ikiteisminis tyrimas nutraukus, nusprendus, jog berniukas susižalojo pats.