Parlamentarė BNS patvirtino sutartį nutraukusi penktadienį, ji sakė tai padariusi „dėl šventos ramybės“, nes pažeidimo čia nematanti.

„Kadagi žiniasklaida sukėlė furorą, kad aš galiu būti supainiojusi viešuosius ir privačius (interesus), ir aš visiems neįrodysiu, ir kam man tos insinuacijos, nors aš nesijaučiu, kad būčiau ką nors pažeidusi arba kokią nors finansinę naudą turėjusi. Tik dėl šventos ramybės“, – BNS sakė parlamentarė.

Į klausimą, ar finansinės naudos nebūtų gavusi ir nusipirkusi automobilį, už kurį didžioji dalis lėšų sumokėta iš parlamentinei veiklai skirtų pinigų, I.Šiaulienė atsakė: „Jis nebuvo nupirktas, buvo sudaryta išperkamoji nuoma, ir kadangi jums kyla ir toliau (klausimų), aš pranešu, kad sutartis nutraukta, ir padedam tašką šitoj istorijoje“.

Lietuvos socialdemokratų partijos paskelbtame pranešime teigiama, kad I.Šiaulienė iš bendrovės „Sostena“ 2009 metų gamybos automobilį parlamentinei veiklai naudojo dvi kadencijas.

„Viešojoje erdvėje kylant vis naujiems klausimams ir insinuacijoms dėl parlamentarų automobilių nuomos LSDP frakcijos seniūnė I.Šiaulienė informuoja, kad žiniasklaidoje minima jos naudojamo automobilio išperkamosios nuomos sutartis yra nutraukta“, – paskelbė partija.

Dienraščiui „Lietuvos rytas“ sausį pranešus apie kelis Seimo narius, sudariusius ne veiklos, o išperkamosios nuomos sutartis dėl automobilių, už kuriuos mokėjo iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų, situacija susidomėjo prokurorai.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija sulaukė prokurorų prašymo pateikti duomenis apie publikacijoje minėtų parlamentarų iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų nuomotus automobilius. Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS šią savaitę patvirtino, kad Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai kreipėsi į Seimą prašydami pateikti minėtą informaciją, reaguodami į publikaciją.

Dienraščio duomenimis, liberalas Gintaras Steponavičius pernai rudenį už 3,5 tūkst. eurų įsigijo automobilį „Land Rover“. Jį daugelį metų politikas nuomojosi iš bendrovės „Sostena“. Už šios mašinos nuomą Seimo narys mokėjo iš parlamentinei veiklai skiriamų lėšų, biudžeto pinigai liberalo automobilio nuomai naudoti nuo 2009 metų ir iš viso tam išleista beveik 27 tūkst. eurų.

Pasak „Lietuvos ryto“, už parlamentinei veiklai skirtas lėšas „Sostenai“ priklausantį automobilį nuomojosi ir Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė. Teigta, kad pernai spalį ji su bendrove sudarė išperkamosios nuomos sutartį, šios vertė – 5 tūkst. eurų, o mokesčių mokėtojai už šį automobilį jau sumokėjo per 26 tūkst. eurų. Dienraštis skelbė, kad išperkamosios nuomos, o ne veiklos nuomos sutartis yra sudaręs ir Seimo narys „darbietis“ Valentinas Bukauskas.

Pernai lapkritį Seimo valdyba nutarė, kad parlamentarai automobilių nuomai nebegali naudoti parlamentinei veiklai skirtų lėšų. Per mėnesį šioms išlaidoms skiriama vieno vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio suma, dabar ji siekia beveik 800 eurų.