Info TV laidoje „Info komentarai“ žurnalistei Indrei Makaraitytei dizaineris papasakojo, kaip gavo užsakymą sukurti 150 tūkst. tautinių kostiumų ir kodėl neatskleidžia jo kainos.

- Su Ramūnu Karbauskiu Lietuvos politinėje erdvėje jūsų vektoriai susidūrė neįprastame taške – tautinis kostiumas...

- Na, žinote, aš jums pasakysiu vieną paprastą dalyką: aš labai džiaugiuosi, kad aš padariau tokią kolekciją, kuri buvo lapkričio 23 d., bet jau beveik išaušo pavasaris, o dar vis skaluojama. Aš neišlendu iš televizijos. Ir šiandien man teko būti Seime ir skaityti paskaitą apie tautinį kostiumą, buvau sutiktas kaip koks Bradas Pittas. Tiesiog jaučiausi ant raudono kilimo.

- Nes Greta Kildišienė, ką tik pasibaigusio, dar beburbuliuojančio skandalo herojė, turėjo jūsų naujausios kolekcijos paltą.

- Taip, ir ką? Ką jūs norite pasakyti?

- Jis nėra pats pigiausias drabužis buvusiai Seimo narei, kuri deklaravo vos 4000 eurų metinių pajamų.

- Na, žinokite, aš nežinau, kur žmogus ką deklaruoja, bet man atrodo jokia čia vieša paslaptis. Kaip mane bando kažkas austi, kad aš maždaug čia papirkau kažkokiais tai paltais ir gavau užsakymą, tai aš su didžiausiu malonumu tą užsakymą perduočiau. Ir tą paltą žmogus jau nusipirko tikrai po to, kada tas visas dalykas buvo paskelbtas viešai. Taip kad aš nematau čia jokio kriminalo.

- Žmonėms įdomiausia, kas pirko G. Kildišienei paltą?

- Žinokite, aš būsiu toks įžūlus ir neišduosiu, nes aš vis dėlto turiu saugoti paslaptį. Aš negaliu. Klientas yra šventas dalykas. O klientu aš vadinu tuos žmones, kurie man davė užsakymą. Užsakymas yra didžiulis ir man jį užsakė Ramūnas, aš jį vadinu klientu. O pas mane visada durys atviros, aš sakau: klientas yra šventas reikalas.

- Tai kiek tas paltas kainavo, Juozai?

- Negaliu išduoti aš.

- Bet apskritai, pavyzdžiui, statistiniam klientui, ne tam kuris atėjo su dideliu užsakymu, reikėtų parduoti paltą. Kiek paltas kainuoja?

- Neteisingai sakot... Nieko panašaus kartu nebuvo. Jokių panašumų. Čia tikrai vienas yra... Nemaišykim pelų, būkim biedni bet teisingi, nemaišykim pelų su grūdais. Paltas buvo atskira kompanija, užsakymas - atskira kompanija. Ir jeigu kažkas galvoja, kad aš padovanosiu paltą ir gausiu valstybinį užsakymą, tai jūs pažiūrėkit Zero III, šitą filmą, jūs suprasit kokie pinigai vaikšto.

Su paltu, žinote, galima tik vieną vietą pasivalyt, taip kad nejuokaukit. Labai juokingai atrodo tokie dideli garsūs politikai, kurie įžiūri kažkokiam vargšam dizainery, kur su pagaliuku eina, dar kažkokias kriminalines ist... Pasižėkit į save pirma. Ir tada jau skaičiuokit tuos pinigus.

- Gerai, bet kiek...

- Aš nepasakysiu, aš ne teisme, aš pas jus. Aš sakiau šiandieną: aš ne teisme, aš Seime. Aš nepasakysiu, tiesiog nepasakysiu.

- Gerai, Juozai. Bet kada jūs susitarėt su R. Karbauskiu, kad tokia tautinių drabužių vaikams idėja būtų realizuojama būtent jūsų.

- Matot, kadangi čia yra privatus sektorius ir žmogui patiko kolekcija, jisai išsirinko būtent. Aš nežinau, turbūt pamatė kolekciją.

- Čia jau po kolekcijos?

Po kolekcijos kitą dieną, aš galiu pasakyti ir daug kas patvirtins, man paskambino Livija Gradauskienė iš Radiocentro ir sakė: ar tu girdėjai dalyką? Sakau: kokį dalyką? Aš buvau apsimiegojęs ir taip toliau. Jinai sako: ar tu girdėjai, kad nori užsakyti vaikams tautinius kostiumus ir taip toliau? Aš sakau: kai tik kontraktas ir parašas, aš galiu pradėt daryt, man nesunku ir nesudėtinga. Aš įpratęs daryti didelius dalykus ir, ne paslaptis, kad aš darau spektakliams po 750 kostiumų, bet tokio didumo aš nebuvau (daręs - DELFI). Ir tada aš buvau pakviestas į pašnekesį ir jūs, žinokit, galite tikėti, galite netikėti, aš galiu čia persižengnoti studijoje, aš tikrai nežinojau, kas yra Greta, aš žinojau kas yra R. Karbauskis. Aš nežinojau, kas yra Greta.

- O paskui atėjo Greta palto?

- Čia jau buvo daug viskas vėliau po visų visokiausių istorijų, bet aš nematau, kad čia kažkoks kriminalas, todėl kad visos gražios ir protingos moterys rengiasi pas mane. Taip kad ir jūs galit ateit. ir jūs gausit paltą.

- Aš dar neuždirbu paltui, Juozai.

- Nieko, greit uždirbsite. Po šios laidos, manau, reitingas bus labai aukštas.