Užrašas prie nuotraukos skelbė: „#goGabrielius Džiaugiuosi, sveikinu, super rezultatas. Su tokiais bendraminčiais galima nuversti kalnus“.

Tokia nuotrauka supykdė frakcijos narį Justą Džiugelį, kuris feisbuke parašė, jog kiekvienam politikui svarbūs du dalykai: reputacija ir pasitikėjimas. „Šiandien vienas mano akyse neteko abiejų“, - rašė J. Džiugelis, pridėdamas tokias grotažymes: #DŠ, #Nepasitikiu, #Taškas. Niekam nekilo abejonių, kad kalbama apie D. Šakalienę.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigia, kad D. Šakalienė paaiškino savo elgesio motyvus.

„Ji nieko tame komentare nenorėjo pasakyti mūsų frakcijos atžvilgiu, ji tiesiog išreiškė solidarumą su kolegomis, kurie palaiko Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas. Galbūt tame tekste pritrūko, kur jie bendraminčiai, bet visumoje, tai mes suprantame vieni kitus. Galbūt kai kurių mūsų žmonių reakcija buvo šiek tiek neadekvati, nes buvo pagalvota apie daug platesnį kontekstą. Mes ryte šnekėjomės, ji pati paskambino ir sakė: mane ne taip suprato, aš esu frakcijos narė, dirbu“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

Pati D. Šakalienė vėliau feisbuke atnaujino įrašą paaiškindama, kad džiaugiasi, jog G. Landsbergis, kuris yra modernus politikas, ir toliau vadovaus konservatoriams. Ji taip pat pabrėžė, kad G. Landsbergis, I. Šimonytė yra jos bendraminčiai ginant vaikus – kaip ir konservatorius Mykolas Majauskas ar liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Gal verta prisiminti, kad politikoje daug svarbiau draugai ir bendrų darbų partneriai nei takoskyros ir priešų paieška“, - rašė D. Šakalienė.

DELFI primena, kad tai ne pirmas kartas, kai D. Šakalienės vardas sukelia nesutarimų. Pačioje kadencijos pradžioje parlamentarė pasipiktino, kad nebuvo paskirta dirbti į Žmogaus teisių komitetą, kuriame vadovo postas teko Valerijui Simulik.

Feisbuke ji teigė, esą protingi vyrai informavo, kad ji karjeristė bei neprofesionalė, todėl pasidalino sprendimo priėmėjų pozicijas patys. Politikė aiškino, esą jai gana tiesiai buvo pasakyta, kad vadovaujančių postų ji neužims, mat jos neįmanoma kontroliuoti. D. Šakalienė dirba Užsienio reikalų komitete.