„Parašiau prašymą apskrities viršininkui. Mano asmeniniai norai, toks mano asmeninis sprendimas. Jokie įvykiai nedarė įtakos. Aš rėmiausi savo asmeninėmis priežastimis“, – BNS pirmadienį sakė G. Dirmeikis.

Jis tikino, kad sprendimas nėra susijęs su keturmečio berniuko nužudymu ir vykstančiu tyrimu dėl pareigūnų veiksmų tiriant ankstesnį galimo smurto prieš vaiką atvejį.

Kauno apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo tarnybos pareigų neatlikimo.

Šis sprendimas buvo priimtas įvertinus duomenis, kurie buvo gauti organizuojant ir vadovaujant ikiteisminiam tyrimui dėl tyčinio mažamečio nužudymo Kėdainiuose.

Tarnybinį patikrinimą atlieka ir Policijos departamento Imuniteto valdyba – aiškinamasi, ar policija laiku, tinkamai reagavo į smurtą prieš mažametį ir t.t. Šis tyrimas nėra baigtas.

„Pradėto ikiteisminio tyrimo tikslas yra išsamiai ištirti ir nustatyti, ar gavus pranešimą apie galimą smurtą prieš mažametį 2016 m. lapkričio 23 d., atitinkamų institucijų valstybės tarnautojai bei pareigūnai deramai atliko savo pareigas“, – skelbė prokuratūra.

G. Dirmeikis sako savo pavaldinių kaltės dėl įvykių neįžvelgiantis, o sprendimas trauktis iš pareigų brendo seniai.

„Apskrities viršininkas (D. Žukauskas–BNS) įkalbinėjo pasilikti, tarnauti toliau“, – sakė G. Dirmeikis.

53 metų netrukus sulauksiantis G. Dirmeikis policijoje tarnauja 27 metus, per tarnybos laiką 42 kartus buvo skatintas.

Jis dirbo įvairiuose policijos padaliniuose.

Kėdainių policijos vadovas iš darbo turėtų būti atleistas kovo 1 dieną.

„Leiskim jaunimui padirbėti. Reikalingi pokyčiai gyvenime“, – teigė G. Dirmeikis. Jis nepanoro pasakyti, kur ketina dirbti toliau.