Pasipiktinimą reiškė ir Socialdemokratinės koalicijos frakcijos valdybos nariai. Kai kurie jų siūlė Etikos ir procedūrų komisijos vadovą atstatydinti iš pareigų. Daugiausia priekaištų A.Salamakinui kliuvo nuo bendrovių akcijų turinčių ir į įtariamųjų sąrašą patekusių politikų.

Jiems Etikos ir procedūrų komisija parengė atmintines, perspėjančias nusišalinti nuo balsavimų, kai priiminėjami su jų proteguojamų bendrovių veikla susiję įstatymai.

Šios atmintinės Etikos ir procedūrų komisijos sprendimu bus įteiktos 65 akcijų įvairiose bendrovėse turintiems tiek Seimo daugumos, tiek opozicijos atstovams.

Į šį sąrašą patekęs Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas socialdemokratas Algirdas Butkevičius frakcijos valdybos posėdyje vakar piktinosi, kad sąrašas buvo paskelbtas viešai, o atmintinės Seimo narių dar nepasiekė.

Gerokai pabarti A.Salamakiną siūlė ir į sąrašą patekęs socialdemokratas Bronius Bradauskas. Etikos ir procedūrų komisijos pusėn žaibai lėkė ir iš Naujosios sąjungos (socialliberalų) frakcijos, taip pat ir iš Seimo opozicijos.

Kai kurie į potencialių pažeidėjų sąrašą patekę ir pasijutę įžeisti parlamentarai grūmojo A.Salamakinui interpeliacija. Tokia audringa politikų reakcija nustebino Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovą.

Vakar A.Salamakinas pareiškė esąs šokiruotas daugiau kaip metus parlamente praleidusių politikų reakcijos: "Komisija tik norėjo jiems padėti išvengti galimų klaidų. Juk nusišalinimas nuo balsavimo nėra bausmė".

Politikų reakcija A.Salamakinui, irgi patekusiam į šį sąrašą, sukėlė nemažai abejonių, kad kai kurie parlamentarai į Seimą atėjo norėdami tik pagerinti savo verslo sąlygas.