„Kalbėjome apie tarpparlamentinę veiklą, apie tai, kokiose srityse mes galėtume labai daug nuveikti. Profesorius pristatė savo viziją, kad tai yra kultūra, medicina, asmeninės senos išsaugotos pažintys. Tokiose veiklose mes ir matome bendradarbiavimą su šia didžiąja šalimi“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Pasak A. Vinkaus, kiekvienas kontaktas su kaimynais yra būtinas. „Kada mane paskyrė ambasadoriumi į Maskvą, (...) mes ieškojome bendraminčių ir su bendraminčiais bendravome“.

„Mano pozicija tokia. Aš šiandien ir Seimo Pirmininkui drįsau pasakyti, kad kontaktus lemia trys pozicijos: pirma, kad judėjimas būtų iš abiejų pusių viens į kitą, antra, kad būtų pagarba iš abiejų pusių viens kitam, nepaisant to, kokio dydžio bebūtų ta valstybė, ir kad būtų tam tikras pasitikėjimas tose srityse, kuriose planuojama bendradarbiauti“, – žurnalistams sakė A. Vinkus.

Jo teigimu, šį mėnesį pirmą posėdį planuoja surengti Tarpparlamentinių ryšių su Rusija Federacija grupė. A. Vinkaus nuomone, didžiausia oazė veiklai yra kultūra, medicina ir turizmas.