Ne pirmą kartą užfiksuota neblaivi?

Rugpjūčio 19 d. seniūnė darbe buvo užfiksuota neblaivi policijos pareigūnų, jai buvo nustatytas 1,35 promilės girtumas.

Gali būti, kad tai nepirmas atvejis, kai R. Aleksiejienė yra užfiksuojama neblaivi, atliekanti darbo pareigas. Vietinė Raseinių televizija ją galimai neblaivią užfiksavo ir anksčiau, renginyje „Su Lietuva širdy“, kurio metu aplinkoje nelabai besiorientuojančią seniūnę iš šventės savivaldybės tarnybiniu automobiliu tiesiog išvežė.

Anksčiau seniūnė televizijai pasakojo, kad 1,35 promilės girtumą ji sugebėjo užsidirbti per mažiau nei 10 minučių. Jos teigimu, 15.24 val. policija tikrino seniūnę, o ji darbą baigė 15.15 val: „Išgėriau taurę viskio, baigėsi darbas, aš sėdau prie stalo ir išgėriau, todėl tiek daug ir įpūčiau.“

Seniūnė – „tvarkietė“

R. Aleksiejienė 2011 metais su „Tvarkos ir teisingumo“ partija kandidatavo į savivaldybės tarybą. Ariogalos seniūne ji tapo 2011 metais.

Anksčiau seniūnė yra dirbusi Raseinių kultūros centro Didžiulių filialo vadove. Taip pat nurodoma, kad ji buvo Didžiulių kaimo bendruomenės pirmininkė, humoro grupės „Boružėlės“ vadovė, Didžiulių kaimo kapelos vadovė.

Jos kaip kandidatės į savivaldybių tarybas anketoje nurodoma, kad seniūnės pomėgiai yra muzika, teatras ir humoras.

Kol sprendėsi seniūnės limimas, įvyko ne viena politinė rokiruotė savivaldybėje

Po policijos užfiksuoto įvykio buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas. Jis vyko ilgai, nes vos jam prasidėjus seniūnė susirgo ir jos nedarbingumas tęsėsi kelis mėnesius.

Kaip tik per tuos mėnesius įvyko rokiruotės Raseinių savivaldybės administracijoje ir administracijos direktoriumi tapo R. Aleksiejienės bendrapartietis, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos narys Algimantas Mielinis.

Nors iš pradžių atrodė, kad seniūnei poste išsilaikyti nėra jokių šansų, tačiau DELFI jau rašė, kad vėliau naujasis administracijos direktorius teigė, kad su sprendimu nereikia skubėti. Ir seniūnei atsirado galimybė iš balos išlipti sausai. Ji pasveiko tada, kai, į postą grįžo jos bendrapartietis. Jos pačios teigimu, jai buvo pripažinta stuburo disko išvarža, šiais metais liga vėl paūmėjo, todėl ji gydėsi ir gulėjo ligoninėje ligoninėje.

Tačiau po kelių mėnesių Raseinių savivaldybės administracijos direktorius vėl pasikeitė – juo tapo Remigijus Ačas. Dabar skelbiama, kad seniūnė pasitraukė iš posto po pokalbio su savivaldybės vadovais.

Iš darbo išėjo savo noru

Nors prieš seniūnę buvo pradėtas tarnybinis tyrimas ir galėjo būti paskirta tarnybinė nuobauda, ji iš darbo pasitraukė savo noru. Tai DELFI patvirtino Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Darius Ulickas.

„Ji nebuvo atleista, o išėjo pati savo noru. Bet taip, ji dabar nebedirba seniūnijoje. Dabar skelbsim konkursą ir ieškosim naujo žmogaus“, - kalbėjo D. Ulickas.

Vietinėje žiniasklaidoje skelbiama, kad seniūnė darbą paliko po pokalbio su savivaldybės vadovybe.