„Skubus prašymas. Prie „Barclays" statomo pastato vykdant statybas trūko magistralinis kanalizacijos vamzdis. Kol kas katastrofos nėra, tačiau būtų labai blogai, jei tektų nuotekas paleisti į upę", - rašo R. Šimašius.

„Labai prašau visų vakarinėje ir šiaurinėje miesto dalyje gyvenančių ir dirbančių vilniečių porą valandų nenaudoti vandens, jei tai nėra gyvybiškai būtina. Vanduo iš čiaupo, klozeto, skalbyklės, su visomis atliekomis nuteka į tą trūkusį vamzdį (kol kas jis užsuktas, bet tai negali tęstis ilgai)", - tęsia meras.

Magistralinis kanalizacijos vamzdis trūko dėl atsivėrusios smegduobės, kuri plečiasi. Dėl šios avarijos buvo evakuoti „Barclays" darbuotojai ir jų automobiliai.

„Vilniaus vandenų“ duomenimis, slėgis šiose linijose po avarijos nukrito itin greitai, tai yra požymis, jog linijos buvo paveiktos išoriškai.

Vilniaus savivaldybė praneša, kad įvykio vietoje bendradarbiaudamos dirba įvairios miesto gelbėjimo tarnybos, šiuo metu aplink smegduobę esančioje teritorijoje uždraustas tiek transporto, tiek pėsčiųjų eismas. Studentų gatvėje gyvenantys vilniečiai prie savo gyvenamųjų namų prašomi prieiti nuo Saltoniškių gatvės pusės.

Pasak savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenys“ komunikacijos skyriaus vadovo Antano Bubnelio, atsivėrus smegduobei, Upės gatvėje buvo nutraukti du „Vilniaus vandenų” nuotekų vamzdžiai. Netrukus po avarijos buvo sustabdytas nuotekų tekėjimas šiose linijose.

Pirminiais duomenimis, avarijos priežastimi tapo toje vietoje vykdyti statybos darbai.

„Vilniaus vandenų” duomenimis, slėgis šiose linijose po avarijos nukrito itin greitai. O tai yra požymis, jog linijos buvo paveiktos išoriškai. Šiuo metu įvykio vietoje dirba „Vilniaus vandenų” specialistai, kurie likviduoja avariją.

Geriamojo vandens tiekimas aplinkinių namų gyventojams dėl avarijos nesutriko.

„Vilniaus energijos“ atstovo spaudai Nerijaus Mikalajūno teigimu, šilumos tiekimas nenutrūkęs.

Energijos skirstymo operatoriaus ESO ryšių su visuomene vadovo Martyno Burbos, „nėra indikacijų, kad smegduobė padarė žalos elektros tiekimui, kol kas elektros tiekimas užtikrinamas patikimai ir jokio pagrindo nerimauti šiuo metu nėra.

Dėl smegduobės Upės gatvėje laikini eismo ribojimai Žvėryne

Sostinės savivaldybė informuoja apie eismo pakeitimus Žvėryno rajone ties verslo centru „Green hall“, kur šiandien atsivėrė smegduobė ir dirba įvairios gelbėjimo tarnybos. Aplink smegduobę esančioje teritorijoje laikinai draudžiamas tiek transporto, tiek pėsčiųjų eismas.

Avarijos likvidavimo tarnybos praneša, kad avarijos šalinimo darbai ir pokyčių stebėsena vyks ir šventiniu laikotarpiu, iki gruodžio 27 d. , todėl iki antradienio bus draudžiamas transporto eismas Upės gatvės - dalyje tarp Studentų ir G. Baravyko gatvių.

Likvidavimo darbų zoną apvažiuoti bus galima Saltoniškių g., T. Narbuto g., Konstitucijos pr., ir G. Baravyko g atvėmis.

Gyventojai ir vairuotojai informuojami, kad transporto ir pėsčiųjų eismas Studentų gatve yra draudžiamas. Laikinai prašoma aplenkti ir nesiartinti prie avarijos darbų likvidavimo zonos.

Studentų gatvėje gyvenantys vilniečiai prie savo gyvenamųjų namų prašomi prieiti nuo Saltoniškių gatvės pusės.

Eismo pakeitimai