Apie tai politikė pranešė savo feisbuko profilyje.

Iš partijos pasitraukė V. Mazuronis ir V. Gapšys

Naująja Darbo partijos pirmininke išrinkus Ž. Pinskuvienę, jau sekmadienį dalis „darbiečių“ pareiškė paliekantys partiją.

Apie savo pasitraukimą feisbuke pranešė laikinai partijai vadovavęs Vytautas Gapšys ir žemės ūkio viceministras Saulius Jakimavičius.

„Ačiū visiems, kurie daugelį metų mane palaikė, bet po partijos pirmininko rinkimų neturiu kito pasirinkimo ir turiu palikti partiją. Negaliu leisti, kad Živilė Pinskuvienė manimi prisidengtų savo politiniuose keliuose. Linkiu visiems sėkmės ir politinių aukštumų ateityje“, – savo paskyroje rašė V. Gapšys.

Savo narystę partijoje sustabdė ir Valentinas Mazuronis.

Valentinas Mazuronis taip pat patvirtino, kad ketina stabdyti savo narystę partijoje. „Vyko demokratiniai, normalūs rinkimai, bet, manau, kad su išrinkta pirmininke mūsų bioritmai nesutampa“, – paprašytas paaiškinti tokį sprendimą, DELFI sakė V. Mazuronis.

Iš politikos trauktis neketino

Apie savo planus nepatekus į Seimą D. Mikutienė DELFI sakė, kad iš politinio žemėlapio išnykti neketina.

„Mokysiuos geriau dirbti. Turbūt blogai dirbau, kad nesulaukiau rinkėjų pasitikėjimo, vadinasi, reikia būti aktyvesnei, geriau dirbti, pasimokyti, politikos mokslus pagilinti. Rinkėjų valia yra šventas reikalas“, – teigė 16 metų Seime dirbusi Dangutė Mikutienė.

D. Mikutienė sakė tikrai iš politinio žemėlapio neišnyksianti. Parlamentarė aiškina, kad darbą reikia keisti kas septynerius metus, o ji Seime praleido jau 16. „Poilsiui laiko nėra, pailsėsim kitam pasaulyje, dabar reikia dirbti kiek galime“, – kalbėjo neperrinkta Seimo narė.