„Gerbiami, kolegos! Noriu visiems Jums pranešti apie naują savo gyvenimo etapą. Aš uždarau puslapį, susijusį su LR Liberalų Sąjūdžiu ir jau parašiau prašymą dėl išėjimo iš partijos.

Darau tai sąmoningai ir be apgailestavimo. Per savo veiklos metus partijoje man pavyko padaryti daug - sukurti Tautinių bendrijų komitetą, suburti bendraminčių ir draugų komandą, sunkiai iškovoti partijai tarybos nario mandatą Šalčininkų rajone, susipažinti su įdomiais žmonėmis ir padėti paprastiems žmonėms.

Šiandien jaučiu, kad mano galimybės partijoje yra išnaudotos, o būtina eiti toliau, įgyvendinant savo idėjas ir planus, susijusius su Pietryčių Lietuva ir Lietuvos Tautinėmis bendrijomis. Tai kraštas ir žmonės vardan kurio teko daug nuveikti, ir patikėkite su bendraminčiais taip paprastai nepasiduosime! Mums reikia postūmio ir rezultatų, o ne tuščių kalbų ir diskusijų. Nusprendžiau grįžti į aktyvų visuomeninį gyvenimą. Tiesą sakant, iš visuomeninės veiklos aš ir atėjau į politiką. Džiaugiuosi, kad galiu būti savimi, vėl priimti sprendimus ir daryti daug naudingų dalykų tiek savo kraštui, tiek Valstybei. Linkiu visiems sėkmės ir iki pasimatymo!“, – rašo J. Mackevič.

J. Mackevič DELFI sakė apie buvusius partijos kolegas principingai nieko blogo nesakysianti. „Paprasčiausiai esamomis sąlygomis aš Lietuvoje daugiau rezultatų pasieksiu būdama nevyriausybininke. Pietryčių Lietuva ir Tautinės bendrijos reikalauja konkrečių darbų“, – pasitraukimo motyvus komentavo J. Mackevič.

Buvusi Šalčininkų rajono tarybos narė šįmet su Liberalų sąjūdžiu kandidatavo į Seimą, tačiau nebuvo išrinkta.

„Julija Mackevič, Tavo liberali veikla – audringa ir matoma. Ačiū Tau, už tai, ką nuveikėme, ir sėkmės su kitais planais!“, – feisbuke į partietės pasitraukimą sureagavo Liberalų sąjūdžio pirmininkas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Politikė išgarsėjo, kai būdama partijos valdybos nare, praėjusių metų pavasarį pasiūlė šalinti iš partijos laikinąjį pirmininką Antaną Guogą. Tuomet A. Guoga pasitraukė pats.

„Valymą partijoje pradėsime nuo A. Guogos! Skelbiu visiems kolegoms, kad šiandien padaviau prašymą partijos sekretoriatui dėl A. Guogos pašalinimo iš partijos narių. Galvoju, kad A. Guogos veiksmai kryptingai nukreipti į partijos sunaikinimą. Įvykiai, susiję su finansiniu skandalu, buvo rimtas smūgis visai partijai, bet dar didesnė žala yra A. Guogos hiperaktyvumas, kuris jau žada detektoriumi patikrinti visą Lietuvą. Esu įsitikinusi, kad A. Guogos veiksmai yra jo rinkiminės kampanijos 2019 priešlaikinis startas", - tuomet teigė J. Mackevič.

Išgirdo daug karčių žodžių

Liberalų sąjūdžio vadovybė po E. Masiulio kyšio skandalo jau yra girdėjusi karčių žodžių iš partijos valdybos narės J. Mackevič, kuri buvo iškelta kandidate į partijos pirmininkus, bet kandidatuoti atsisakė.

„Noriu iš karto atvirai pareikšti: partijos vadovybė nesusitvarkė krizinėje situacijoje, nepadaryta jokių išvadų po skandalo, nesusiėmėme, nesuformulavome aiškios ir skaidrios pozicijos. Visi mes, liberalai, Lietuva, buvome liudininkais: po to, kai Eligijus Masiulis paliko partiją, ne partija demonstravo savo poziciją, o atskiri jos vadovai skubėjo pareikšti apie savo nekaltumą. Mėnesį mes girdime nuolatinius pasiteisinimus ir nekaltas ašaras. Toks įspūdis, kad esame šventesni nei Romos popiežius. Tik viena problema – visuomenė netiki tokiais pasiteisinimais, nes mes kalbame ne su prokurorais, mes kalbame su paprastais Lietuvos žmonėmis“, - tuomet sakė J. Mackevič.

Liberalų sąjūdis nuo pavasario yra patekęs į didžiulį korupcijos skandalą, kurio centre - „MG Baltic" koncerno viceprezidentas Raimondas Kurlianskis ir buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis. Jis įtariamas paėmęs 106 tūkst. eurų ir R. Kurlianskio mainais už koncernui naudingus sprendimus.

„E. Masiulis iš karto išėjo ir paliko visus postus. Padarė sunkų ir stiprų žingsnį, nes galvojo apie partiją. Turiu klausimą kai kuriems mūsų partijos lyderiams - apie ką jūs galvojate? Apie savo karjerą ar partiją? Ar patogiau yra važinėti po visą Lietuvą ir pilti purvą ant buvusio lyderio, kolegos ir draugo? Kokią žinutę jūs nešate Lietuvos žmonėms? Ir antras klausimas - ar jūs kaskart džiaugsitės tuo, kad yra vykdomos kratos pas mūsų bendrapartiečius? Ar mūsų lyderiai yra kiekvienas už save, ar atsakingi už visą partiją?", - partijos vadovybę yra kritikavusi J. Mackevič, kuri laikyta E. Masiulio žmogumi.

DELFI primena, kad minėtoje byloje specialiojo liudytojo statusą turi ir Seimo narys Gintaras Steponavičius. Praėjusią savaitę jis suspendavo savo narystę Liberalų sąjūdyje.