Kurortinio sezono pratęsimą paskelbs ir specialus “Vasaros pramogų kolekcijos” festivalio koncertas “Bobų vasara”, kviečiantis ilsėtis Neringoje iki pat gamtos dovanojamos vadinamosios “bobų vasaros”.

“Lietuvoje iki šiol buvo įprasta, kad vasaros sezonas užsibaigia rugpjūčio 31 dieną. Tačiau mes, gyvendami Neringoje, seniai pastebėjome, kad ir rugsėjį galima labai puikiai leisti atostogas Lietuvos pajūryje: Neringoje tuo metu vyrauja puikūs orai, jūros vanduo tebėra įšilęs, o miesteliuose nebėra tiek daug poilsiautojų ir kainos tampa daug palankesnės. Todėl ir paskelbėme šią socialinę, verslo ir kultūrinę iniciatyvą, kviečiančią ilsėtis Neringoje ir rugsėjį”, - sakė Neringos meras Vigantas Giedraitis.Bendrai iniciatyvai susivieniję savivaldybės, verslo atstovai, kultūros renginių organizatoriai žada rugsėjį Neringos lankytojams pasiūlyti ne tik tas paslaugas, kurias jie gaudavo vasarą, tačiau ir nemažai naujovių, tik daug palankesnėmis sąlygomis.

Neringos smulkaus ir vidutinio verslo asociacijos prezidentė Irma Baltrušaitienė sakė, kad vietos verslo atstovai labai palaikė naująją iniciatyvą. Pasak jos, jau pernai rudenį buvo surengta miesto šventė, kuri parodė, kad ir vasarai pasibaigus Neringą noriai lanko poilsiautojai.

“Iki šiol stengdavomės per trumpąjį vasaros sezoną užsidirbti visiems likusiems metams, tačiau pastebėjome, kad žmonės norėtų atostogauti Nidoje ir rugsėjį. Todėl nutarėme neuždaryti veikiančių kavinių, poilsio namų, nenustoti teikti įvairių paslaugų, o sumažinti kainas ir pakviesti Lietuvos gyventojus atvykti į Neringą ir rudenį”, - sakė Neringos verslininkų atstovė I.Baltrušaitienė, restorano “Seklyčia” savininkė.

Apie kultūrinio Neringos sezono pratęsimą pasakojęs Neringos savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis pirmiausiai pakvietė į rugpjūčio 20 dieną Nidoje organizuojamą renginį “Bobų vasara”, kur ir bus paskelbta, kad atostogos Lietuvos pajūryje nesibaigė.

“Kaip išduoda ir pats renginio pavadinimas - “Bobų vasara” – renginyje dalyvaus garsiausios Lietuvos šou pasaulio atlikėjos: Violeta Riaubiškytė, Gintarė, “Mango” merginos, Geltona, Atlanta. Prie jų prisijungs ir Linas bei Simona. Renginį režisuos bei ves aktorius Ramūnas Rudokas. Šis renginys taps naujojo – bobų vasaros sezono pradžia”, - sakė N.Lendraitis.

Jis minėjo, kad rudeniui Neringa savo lankytojams parengė labai platų kultūrinių renginių pasiūlymą, kuriame vien per rugsėjį numatytas septynių renginių ciklas. Poilsiautojus kvies tapybos plenerai, fotoakcijos, sporto renginiai ir kitos pramogos.

Savivaldybės atstovai ir verslininkai sakė tikį, kad šiemet žengtas pirmasis žingsnis duos gerą pradžią naujai lietuviškai atostogų tradicijai, kai rudenį mūsų šalies gyventojai vyks į savus, o ne į užsienio kurortus.