ELTA primena, kad STT šią savaitę sulaikė du Kauno rajono valdininkus socialdemokratus vicemerą Kęstutį Povilaitį ir administracijos direktorių Ričardą Pudževelį. V. Makūnas patvirtino buvęs apklaustas kaip specialusis liudytojas.

STT Kauno valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo, Kauno rajono savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus. Viešieji pirkimai susiję su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu.

„Aš šiandien kreipiausi į partijos vadovybę ir suspendavau savo narystę socialdemokratų partijoje. Tikrai (trauksiuosi - BNS), jei paaiškės, kad tie kaltinimai yra rimti. Bet traukimosi procedūra yra tokia, kad tarybos nariai, surinkdami du trečdalius parašų, kreipiasi, svarsto ir mano klausimą sprendžią administracinis teismas“, - žurnalistsams Vyriausybėje sakė V.Makūnas, paklaustas, ar trauksis iš mero posto.

„Aš manau, kad dar nėra pagrindo“, - pridūrė jis, paklaustas, kodėl neatsistatydina šiuo metu.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, kad įmonės lėšomis bus suremontuotas jo namas, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. Pareigūnai tiria įtarimus dėl kyšininkavimo, papirkimo bei piktnaudžiavimo.

V. Makūnas sako prisiimantis asmeninę atsakomybę, kaip parijos Kauno rajono skyriaus vadovas, nes vicemeras ir administracijos direktorius rinkimuose surinko daugiausia reitingo balsų. Jis sako taip pat tikintis, kad vicemeras ir administracijos direktorius bus išteisinti ir „tokios procedūros nereikės“. Meras taip pat sako, kad skyriaus sprendimu buvo sustabdyta R.Pudževelio ir K.Povilaičio narystė partijoje.

V. Makūnas patvirtino, kad ketvirtadienį buvo apklaustas byloje kaip specialusis liudytojas.

„Patys kaltinimai, kurie šiandien pateikti yra tiriami. Jei bus nustatyta kaltė, aš manau, ir jie, ir aš atsakysime nustatyta tvarka“, - sakė meras.

A. Butkevičius: V. Makūnas kol kas gali likti meru

Socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus nuomone, kaip specialusis liudytojas ikiteisminiame tyrime dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apklaustas Valerijus Makūnas gali toliau eiti Kauno miesto mero pareigas.

„Aš manau, kad jis mero pareigas gali tikriausiai eiti, nes jis pats pasakė, kad jis tikrai tyrimui netrukdys, ir jam jokie kaltinimai nėra pareikšti“, – sakė A. Butkevičius penktadienį po socialdemokratų valdybos posėdžio Vyriausybėje.

Per valdybos posėdį V. Makūnas, kol vyksta tyrimas, sustabdė savo narystę Socialdemokratų partijoje. A. Butkevičius teigė penktadienį sužinojęs, kad tyrime Kauno rajono meras buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

ELTA primena, kad STT šią savaitę sulaikė du Kauno rajono valdininkus socialdemokratus vicemerą Kęstutį Povilaitį ir administracijos direktorių Ričardą Pudževelį. Jų narystė partijoje taip pat sustabdyta.

STT Kauno valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kyšininkavimo, papirkimo ir piktnaudžiavimo, Kauno rajono savivaldybei vykdant viešuosius pirkimus. Viešieji pirkimai susiję su savivaldybės turto nuoma, šilumos energijos gamyba ir tiekimu.