Tiesa, Lazdijų skyrius, kaip būdinga V. Landsbergiui, tiesiogiai paminėtas nebuvo: buvo kalbama apie „buvusį skyriaus pirmininką, kuris graso išeiti su visu skyriumi į kitą partiją“.

„Na, štai buvęs partietis, buvęs skyriaus pirmininkas graso išeiti su visu skyriumi į kitą partiją, o mes mindžikuojame nedarydami vienintelio neišvengiamo sprendimo. Sumažės partijos narių. Ar jie dar partijos nariai? Būkime aiškūs patys sau, ar reikia mums kokio nors kolūkinio kiekybinio galvų skaičiavimo? Kiek mes priskaičiuojame galvų savo partijoje? Paskaičiuokime, kiek širdžių yra mūsų partijoje. Tokių širdžių, kurios nesvyruoja, nesiblaško ir nespekuliuoja, nešantažuoja savo partijos“, - sakė V. Landsbergis.

Neseniai DELFI rašė, kad neseniai Lazdijų skyriaus taryba nutarė savavališkai, be Priežiūros komiteto sprendimo, atkurti kontroversiškai vertinamo Lazdijų mero Artūro Margelio narystę partijoje. DELFI žiniomis, A. Margelis grasino išeiti pas Ramūno Karbauskio valstiečius, bet sulaukė „ ačiū, mums jūsų nereikia“. Tuomet A. Margelis dėjo visas pastangas sugrįžti pas konservatorius.

V. Landsbergis taip pat paragino už gryną pinigą priimti ir vieno „mokslininko“ pareiškimą žiniasklaidoje, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje jis yra laisvalaikiu.

Neatmestina, kad kalbama apie Mykolo Romerio universiteto dėstytoją, buvusį Andriaus Kubiliaus patarėją Virgį Valentinavičių, kuris portale DELFI parašė kritišką straipsnį partijos atžvilgiu, o konservatorė Rasa Baškienė pasiūlė jį už tai mesti iš partijos. Komentuodamas situaciją jis sakė, kad yra pasitraukęs iš visų partijos valdymo institucijų, bet liko paprastu nariu laisvalaikiu.

„Mano minėtas patyčių kritikas skelbia, kad jis šitoje netikusioje partijoje tik laisvalaikiu. Tai gal priimkime mokslininko pareiškimą kaip oficialų pareiškimą? Tegul kolega Valdas Benkunskas dar pasitikrina, ar tikrai, žmogau, taip deklaravai, deklamavai. Na, ir bus ratams lengviau. Kam tuose ratuose turi bildėti neva partijos nariai? Mes juk esam čia ne laisvalaikiui“, - kalbėjo V. Landsbergis.

Savo citatą jis užbaigė žodžiais, kuri primena lietuvišką patarlę „Boba iš ratų, ratams lengviau“.

V. Landsbergis siūlė prisiminti pamatinį Lietuvos Sąjūdžio principą: „Kas buvo prisišliejęs prie Sąjūdžio, tartum Sąjūdyje, o paskui eina prieš Sąjūdį, tas laikomas išstojusiu iš Sąjūdžio. Viskas. Mes labai skaidriai ir gražiai darydavom dalykus. Na, tu dabar spjaudai ant mūsų, tai tu ne mūsų, tu nebe Sąjūdyje. Kam čia dar tampytis, aiškintis?“