„Tikrai galiu pažadėti, kad šita sritis bus prioritetinė visuose lygiuose, nes mes kalbame apie korupciją sveikatoje, ne tik apie tą „smulkiąją", kuri žemina visus - ir pačius medikus, ir pacientus, bet yra ir didieji korupcijos klausimai - tai yra viešieji pirkimai, farmacinių vaistų pirkimai, jų kainos. Čia tikrai bus ryžtingų žingsnių", - penktadienį žurnalistams sakė A. Veryga.

Kaip Seimo Audito komiteto narys jis žadėjo siekti, kad tų skaidrumo priemonių atsirastų kaip galima daugiau.

Kalbėdamas apie „smulkiąją" korupciją medicinoje, būsimasis ministras sakė, kad žmonėms reikia paaiškinti, kad jie gali gauti tos pačios kokybės paslaugas nedavinėdami pinigų.

A. Veryga kaip vieną iš problemų nurodė žemas medikų algas, kurios priverčia juos dirbti keliose darbovietėse. „Reikia užtikrinti normalų atlyginimą pagrindinėje darbovietėje ir tada nebus paskatų važinėti per kelias darbo vietas.(...) Medikai yra perdegę, pervargę. Jeigu mes norime tvarkytis su ta „smulkiąja" korupcija, su pacientų atsilyginimu medicinos darbuotojams mes privalome užtikrinti, kad medikai gautų orų atlyginimą", - sakė A. Veryga.

Priešingu atveju, jo nuomone, Lietuva gali likti be medikų.

Pretenduojantis užimti sveikatos apsaugos ministro postą A. Veryga dar negalėjo pasakyti, kada ir kiek galėtų kilti medikų algos.

Penktadienį Seimo Sveikatos reikalų komitetas kartu su Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA) Seime surengė tarptautinę konferenciją „Kaip kovoti su korupcija sveikatos sistemoje?"

Konferencijos tikslas - apžvelgus kitų šalių patirtį kovojant su korupcija sveikatos sistemoje, įvertinti Lietuvoje vykdomų priemonių, kuriomis siekiama didinti skaidrumą nacionalinėje sveikatos sistemoje, naudą.

Konferencijoje dalyvauja politikai, sveikatos priežiūros specialistai, mokslininkai, verslo, pacientų organizacijų atstovai.