Kurį laiką dar tikėjusi, kad atgaus pinigus, sausio mėnesį moteris kreipėsi į Biržų rajono prokuratūrą. Vieniša, pas svetimą močiutę prisiglaudusi biržietė, sužinojusi, kad laimėjo mašiną, sakė nesusigaudžiusi, ką daryti.

Susitikusi pažįstamą verslininką Raimondą Varanauską, moteris paprašė jo pagalbos. Šis su savo draugu Arnoldu Balčiūnu jai padėjo parvairuoti laimėtą mašiną, ją saugojo, padėjo įregistruoti, surado pirkėją iš Rusijos. Moteris komise mašiną pardavė Dmitrijui Gaanui, kuris registruotas Kaliningrado srityje.

O.Savčenko už mašiną tikėjosi gauti 40 tūkstančių litų. Tarpininkaujantys biržiečiai ją įkalbėjo dokumentuose įrašyti mažesnę sumą, nes taip neva bus lengviau mašiną pervežti per sieną. Jie pinigus žadėjo atiduoti po savaitės. Moteris pasitikėjusi ir pasirašiusi, bet pinigų negavusi.

Biržų rajono policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo vyresnysis inspektorius Virginijus Andrijauskas sakė, kad bylą neradus tarpininkų veiksmuose nusikaltimo sudėties kelti atsisakyta.

Apklausiami R.Varanauskas ir A.Balčiūnas pripažino padėję laimėtą automobilį atsiimti, parvežti į Biržus, jį saugoję ir suradę pirkėją. Tarpininkai tvirtino apie patį sandėrį nieko nežiną, kadangi jame nedalyvavę.

"Moteris neturi liudytojų, visi dokumentai jos pasirašyti. Ji neturi kuo pagrįsti savo žodžių", - sakė V.Andrijauskas.