"Pirmininkų taryba nusprendė remti R. Janicką, kuris kol kas yra vienas aktyviausių kandidatų, pareiškęs norą vadovauti partijai, bei A. Paulauską, kuris sulaukė didelio palaikymo iš Darbo partijos skyrių visoje Lietuvoje. Abu kandidatai yra atsakingi, darbštūs, turintys patirties, mokantys suburti ir motyvuoti komandą, todėl neabejojame, kad tiek vienas, tiek kitas sugebės vadovauti Darbo partijai ir sėkmingai vesti ją į priekį", - sako laikinai Darbo partijos pirmininko pareigas einantis Vytautas Gapšys.

Pirmininkų tarybos remiami kandidatai kartu su kitais, nusprendusiais kandidatuoti į Darbo partijos pirmininko pareigas, gruodžio 7 d. dalyvaus debatuose, kur pristatys savo viziją, uždavinius ir planus.

Naujasis Darbo partijos pirmininkas bus renkamas gruodžio 11 d. partijos suvažiavime Kėdainiuose.

Nuolatinio pirmininko Darbo partija neturi po nesėkmingų Seimo rinkimų iš šių pareigų atsistatydinus europarlamentarui Valentinui Mazuroniui, primena ELTA. "Darbiečiai" rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero. Į Seimą pateko du vienmandatėse apygardose mandatus iškovoję Darbo partijos atstovai - Petras Čimbaras ir ketvirtą kadenciją Seime dirbsiantis Valentinas Bukauskas.

Lapkričio pradžioje posėdžiavusi Darbo partijos taryba iškėlė ir patvirtino10 kandidatų į partijos pirmininko poziciją: Vydą Gedvilą, Kęstutį Daukšį, V. Bukauską, A. Paulauską, Algimantą Pabedinskienę, Šarūną Birutį, P. Čimbarą, Živilę Pinskuvienę, Rolandą Janicką, Joną Pinskų.