Taip nusprendė Šiaulių apygardos teismas, išnagrinėjęs D. Matuzienę atstovaujančio advokatų kontoros „Cobalt“ advokato Mindaugo Bliuvo, kooperatinės bendrovės atstovo ir prokuratūros skundus.

Apeliacinės instancijos teismas pakeitė anksčiau Radviliškio rajono apylinkės teismo priimtą nuosprendį, kuriuo buvusio parlamentaro sutuoktinei buvo priimtas apkaltinamasis nuosprendis. Jį pakeitę teisėjai konstatavo, kad D. Matuzienės veiksmai negali būti pripažįstami nusikalstami.

D. Matuzienė, kuri buvo kooperatinės bendrovės „ŽilVyčiai“ valdybos narė (kaip bendrovės „Platina group“ įgaliota atstovė), teisėsaugos nemalonumų užsitraukė, kai „Žilvyčiai“ siekė gauti beveik 200 tūkst. eurų Europos Sąjungos ir Lietuvos valstybės paramą biokuro gamybos technologinei įrangai (kapoklei) ir biomasės ištraukimo iš miško savivartei priekabai bei konsultacijoms projekto rengimui pirkti.

Šios paramos bendrovei nepavyko gauti, nes įsikišo pareigūnai, išsiaiškinę nusikalstamą planą. Dėl nusikaltimų buvo nuteistas juridinis asmuo – kooperatinė bendrovė „Žilvyčiai“. Jai skirta 100 MGL (3 766 Eur) bauda. Šios bendrovės vadovas Mindaugas Juodpalis dar ikiteisminio tyrimo metu buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą.

Šioje byloje teismas patenkino ir prokurorų skundą, kuriuo ikiteisminio tyrimo metu pareigūnų užfiksuoti slapti pokalbiai buvo pripažinti įrodymais.

D. Matuzienė yra nuteista kitoje byloje dėl dokumentų klastojimo, bet apkaltinamasis nuosprendis yra apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Kasaciniam teismui prokuratūra ketina skųsti ir nuosprendį, kuriuo buvusio Seimo nario žmona buvo išteisinta.