Kaip pranešė Lietuvos užsienio reikalų ministerija, penktadienį Palangoje vykusiame neformaliame abiejų šalių ministrų susitikime A.Valionis užtikrino, kad apie radioaktyvių atliekų saugojimą bus diskutuojama atvirai, be to, bus nuolat atliekami moksliniai tyrimai dėl poveikio aplinkai ir apie tai informuojama visuomenė.

Latvijoje sukėlė nerimą pranešimai apie planuojamas radioaktyvių atliekų kapinyno statybas Ignalinos rajone, palyginti netoli sienos su Latvija. Lietuvos pareigūnai pabrėžia, kad šiame kapinyne būtų laidojamos mažo ir vidutinio radioaktyvumo medžiagos, tarp jų - kietoji medžiaga, kurios atsiras, išardžius Ignalinos atominę elektrinę (IAE).

Vyriausybės atstovų teigimu, panaudotas branduolinis kuras yra ir bus saugomas konteineriuose IAE teritorijoje, nes panaudoto branduolinio kuro laidojimo problema kol kas neišspręsta visame pasaulyje.

Lietuvos URM pranešimu, A.Valionis ir A.Pabrikas taip pat aptarė Lietuvos ir Latvijos strateginės partnerystės sutartį, kurią šalys ketina pasirašyti iki šių metų pabaigos. Svarstytos bendradarbiavimo galimybės atstovaujant Lietuvai ir Latvijai trečiosiose šalyse.

Ministrai taip pat aptarė rytų politikos, santykių su Baltarusija ir Moldova, Europos Sąjungos plėtros, energetikos klausimus, ES Konstitucijos ratifikavimą, ES finansinę perspektyvą.