Bendrovės "Milebra" vyriausiosios finansininkės 38 metų Laimutės Milvydienės vairuojama mašina sostinės Antakalnio rajone trenkėsi į automobilį BMW 525, kuriuo važiavo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas.

Per mėnesį tai jau trečia panaši avarija.

Praėjusių metų gruodžio 13 dieną Vilniaus miesto ekonominės policijos sekretorė 23 metų Rasa Banelienė sostinės Arsenalo gatvėje susidūrė su Prezidento Valdo Adamkaus limuzinu.

Sausio 8 dieną skubėdamas į darbą panašų incidentą patyrė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Avarija įvyko sostinės Tarandės gyvenvietėje. Politiko limuzinas BMW 740 siaurame slidžiame kelyje prasilenkdamas atsitrenkė į 24 metų Linos Grinytės vairuojamą automobilį "Mazda 121".

Visais trimis atvejais automobiliai buvo tik nežymiai apgadinti.

Visos trys moterys vairavo automobilius "Mazda", kurie atsitrenkė į BMW limuzinus.

Vilnietės nėra vairavimo naujokės, turi po kelerius metus patirties.

"Iš Antakalnio gatvės sukau į Švyturio. Buvo slidu, kelias nevalytas, važiavau apie 20 kilometrų per valandą greičiu.

Staiga priešpriešiais iš namo kiemo išniro "Mazda" ir sukdama į gatvę trenkėsi į automobilio šoną. Nuo smūgio mašiną užnešė skersai kelio", - prisiminė avariją Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentą Artūrą Poviliūną vežęs vairuotojas Jonas Krečius.

Susinervinęs dėl apgadinto visiškai naujo automobilio, J.Krečius nuskubėjo prie sustojusios "Mazda". Mašinos dureles pravėrusi moteris neskubėjo iš jos lipti ir pirmiausia pareiškė": "Pone, aš apsidraudusi".

"Gal moteris išsigando pamaniusi, kad rėžėsi į kokio nors nusikalstamo pasaulio veikėjo mašiną, todėl taip ir reagavo. Pasakiau, kad geriau jai pačiai, jog yra apsidraudusi", - pasakojo apie susidūrimą J.Krečius.

Kol į įvykio vietą atvyko kelių policija, avarijos kaltininkė L.Milvydienė draugiškai bendravo su J.Krečiumi. Moteris nesutriko ir mobiliuoju telefonu savo vyro paprašė automobilio draudimo duomenų.

"Iš pradžių man pasirodė, kad iš mašinos išlipo ir nuėjo verslininkas Benas Gudelis. Tik paskui atpažinau, kad tai buvo A.Poviliūnas", - prisiminė susidūrimą L.Milvydienė.

Po šio incidento kelyje LTOK prezidentui A.Poviliūnui neliko nieko kita kaip per pusnis nuklampoti likusius apie tris šimtus metrų iki savo namų.

"Laimei, smūgis kliuvo į ratą, todėl mašina mažai nukentėjo. Truputį įlenktos ir apibraižytos durelės.

Automobilį remontuosiu tada, kai A.Poviliūnas išvyks į žiemos olimpiadą JAV", - sakė J.Krečius.

Jau kitą dieną Vilniaus kelių policija avarijos kaltininkę L.Milvydienę nubaudė 100 litų bauda.