Lentos atidarymo iškilmėse dalyvavo Kobylkos burmistras R. Roguski, Lietuvos ambasadorius Lenkijoje Š. Adomavičius, Lietuvos Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas A. Jasinskas, Lietuvos kariuomenės Kauno įgulos kapelionas T. Karklys, karo istorikas prof. V. Rakutis, Lietuvos ambasados gynybos atašė R. Jarmalavičius, Lenkijos Seimo nariai, Lenkijos gynybos ministro A. Macierewicz atstovas, bendros Lietuvos-Lenkijos-Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG karininkai, karo istorijos mylėtojai, Kobylkos gyventojai ir svečiai. Atminimo lenta lietuvių kalba įrengta Lietuvos Respublikos ambasados Lenkijoje iniciatyva, skelbiama URM pranešime spaudai.

Dėdamas atminimo vainiką ant simbolinio 450-ies Lietuvos kareivių ir sukilėlių kapo, ambasadorius Š. Adomavičius priminė susirikinusiems, kad galva lenkiama didvyriams, gynusiems aukščiausias vertybes: laisvę, orumą ir nepriklausomybę. „Privalome prisiminti, kad lietuvių ir lenkų solidarumas Kosciuškos, 1831-ųjų ar 1863-ųjų metų sukilimų laikotarpiais yra puikūs bendrų siekių pavyzdžiai“, – akcentavo ambasadorius. „Visada galime daug pasiekti, kai veikiame kartu“ – į šių dienų realijas grąžino susirinkusius Š. Adomavičius.

Po iškilmingo lentos atidengimo prasidėjo spalvingoji renginio dalis: miesto aikštėje karybos istorijos entuziastai iš Lietuvos ir Lenkijos karo istorijos klubų surengė mūšio rekonstrukciją. Rekonstrukcijos žiūrovai buvo vaišinami kariška žirniene.

Tokios rekonstrukcijos, dalyvaujant mėgėjams iš Lietuvos ir Lenkijos, Kobylkoje rengiamos jau keletą metų iš eilės. Šiemetinį renginį globoja Lietuvos Respublikos ambasada.

1794 m. spalio 26 d. prie Kobylkos įvykęs mūšis tarp Lietuvos bei Lenkijos sukilėlių, vadovaujamų T. Kosciuškos, ir Rusijos armijos buvo priešpaskutinis Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kariuomenės mūšis. Netrukus, 1795 m., Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė nustojo egzistuoti ir niekuomet nebeatsikūrė net formaliai.