Ankstų šeštadienio rytą tik pėstiesiems skirtu tiltu važinėjusį pilkos spalvos automobilį „Volvo S80“ sustabdę Palangos policininkai, įvykį meluodami bandė nuslėpti ir nuo budėtojų, ir nuo savo vadovybės. Neatmetama, kad taip nutiko todėl, kad su chuliganais buvo kelių policininkas iš Vilniaus.

Tai išsiaiškinti K.Tubis pavedė Palangos policijos komisariato vidaus tyrimų poskyriui, tačiau šis medžiagą netrukus ketina perduoti Policijos departamento Vidaus tyrimų valdybai, kuri ir atlikinės tolimesnį patikrinimą.

Šeštadienį po 7 val. ryto Palangos tiltu vaikštinėję poilsiautojai buvo šokiruoti, kai pro juos du kartus prašvilpė „Volvo“ automobilis. Antrą kartą jis užvažiavęs ant tilto sustojo, o iš jo išlipę asmenys gėrė šampaną. Poilsiautojai apie tai pranešė policijai.

Atvykus Palangoje patruliuojančiam bendram Eismo priežiūros tarnybos ir apsaugos policijos ekipažui, kompanija mėgino sprukti, tačiau pareigūnai savo automobiliu blokavo išvažiavimą. „Lietuvos ryte“ buvo skelbta, kad tada „Volvo“ vairuotojas sėdo į policijos automobilį, o jo vairuota mašina išvažiavo policijos pareigūnas.

Po įvykio praėjus kelioms valandoms, nuo tilto chuliganus palydėjusio ekipažo pareigūnai budėtojams sakė, kad tokio įvykio nebuvo. Apie tai iš karto nebuvo pranešta ir savaitgalį budėjusiam Palangos policijos viršininko pavaduotojui Andriui Grigaičiui bei eismo priežiūros tarnybos vadui Algimantui Domarkui. Išgirdęs apie incidentą, Grigaitis nurodė surasti ir nubausti pažeidėją.

Gavę viršininko nurodymą, patruliai pranešė, kad surado ant tilto „Volvo“ vairavusį 30 metų vilnietį Ramūną Gutauską ir skyrė jam 100 litų baudą. Išsiaiškinta ir tai, kad automobilis priklauso jo motinai Svetlanai Gutauskienei.

Tarnybinį patikrinimą atliekantys pareigūnai jau spėjo nustatyti, kad R.Gutausko brolis A.Gutauskas dirba Vilniaus Eismo priežiūros tarnyboje, taip pat kompanijoje buvo moteris, kuri liudininkų teigimu, atvykusiems patruliams rodė kažkokį pažymėjimą, todėl neatmetama, kad „Volvo“ Palangos tiltu važinėjosi poilsiaujantys pareigūnai.

„Kai sužinojau apie šį incidentą, apie tai pagalvojau. Nežinau, ką jie ten geria ir ką jie ten užkanda, kad šitaip atvirai tyčiojasi“, - DELFI Vytautas Černevičius, kuris laikinai pavaduoja sostinės policijos Eismo priežiūros tarnybos viršininką.

Tai, kad pareigūnai yra linkę nuslėpti savo kolegų prasižengimus liudija ir prieš daugiau nei porą metų Vilniuje įvykęs incidentas, kai neblaivaus policininko vairuojamas automobilis įlėkė į Nerį. Tada įvykio aplinkybes sužinoję patruliai melavo, norėdami išgelbėti nuo gresiančio atleidimo savo kolegą, tačiau vėliau buvo atleisti patys.

O tai, kad su girtaujančiomis kompanijomis šėlstančių policininkų padarytus prasižengimus linkę prisiimti jų giminaičiai liudija dar vienas atvejis prieš daugiau nei metus įvykęs Marijampolėje.

Tada į vieną šio miesto prekybos centrą įvažiavo automobilis, kuriame trankiai grojo muzika, o jo keleiviai gėrė degtinę. Visa tai matė parduotuvės apsaugos darbuotojas. Po tokio incidento pradėjus aiškėti, kad automobilį vairavo sostinės policininkas, atsakomybę prisiėmė jo tėvas, o parduotuvės apsaugininkas nebeprisiminė vairuotojo veido. Tyrimą dėl pareigūno teko nutraukti, o administracine tvarka buvo nubaustas jo tėvas, kuris aiškino, jog į parduotuvę įlėkė sumaišęs pavaras.