Tarp E. Pupinio aukotojų yra skandalingai pagarsėjęs buvęs žemės ūkio viceministras Aušrys Macijauskas. Jis kandidatui nepagailėjo 3000 eurų.

A.Macijauskas buvo dukart teisiamas. Vienoje byloje jam buvo pareikšti kaltinimai neteisėtu įdarbinimu, kitoje - didelės vertės mobiliųjų išmaniųjų telefonų pasisavinimu.

E. Pupinis, paklaustas, kaip vertina J. Pundziaus istoriją, pareiškė tegalintis vertinti tik neigiamai, tačiau savo istorijos jis nelaiko skandalinga.

"Daug ką prašiau paremti mane per rinkimus finansiškai. Daug kas atsisakė, bet buvo ir parėmusių. Vienas iš jų - ūkininkas A. Macijauskas. Aš visai ir užmiršau, kad jis buvo teisiamas. Tik dabar prisiminiau. Kai prašiau paramos, neatkreipiau į tai dėmesio. Dėl J. Pundziaus galiu pasakyti, kad labai blogai, kai žmogus negali pagrįsti savo turto. Bet ūkininkai paprastai gali. O A. Macijauskas yra ūkininkas", - teisinosi E. Pupinis.

Paklaustas, ar žiūri į aukotojo praeitį imdamas pinigus, ar visai nesvarbu, kas aukoja, E. Pupinis tiesiai neatsakė.

"Sudėtinga su parama. Aš daug kam skambinau. Tačiau verslininkai šiuo metu negali paremti, nes reikia turtą deklaruoti. Žinojau, kad A. Macijauskas deklaravęs, todėl paskambinau ir paklausiau, gal gali paremti. Pasirodo, gali", - sakė E. Pupinis.