Taip trečiadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą, kuriuo įtariamiesiems buvo prašoma skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 10 parų.

Ikiteisminio tyrimo teisėjas nutarė suimti tik L. Lobeckį.

Į teismą L. Lobeckis ir A. Šukevičius buvo atvežti trečiadienio popietę. Kyšininkavimu įtariamas advokatas A. Šukevičius teisme atrodė gerai nusiteikęs, tuo metu L. Lobeckis į posėdžių salę buvo atvestas apsiverkęs.

Įtariamieji nepripažįsta jiems pateiktų įtarimų, A. Šukevičiaus advokatas užsiminė, kad negali būti kalbos apie kyšį, nes esą jo kolegai buvo grąžinta skola, kurios šis nesuspėjo įnešti į įmonės sąskaitą.

STT skelbė, kad šiame tyrime buvo sulaikytas ir „Revipa Group“ vadovas, bet dėl jo suėmimo į teismą nebuvo kreiptąsi, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Įtariama, kad veikdami kartu L.Lobeckis ir advokatas A. Šukevičius reikalavo iš mažosios bendrijos „Revipa Group“ buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

STT teigia, kad tyrimas atliekamas neįvardijamam asmeniui suteikus reikšmingos informacijos.

Anksčiau įmonėje „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ dirbęs L. Lobeckis yra Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų narys bei konservatorių deleguotas Karoliniškių apygardos L. Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininkas Seimo rinkimuose. Tiesa, partija jo narystę trečiadienį jau sustabdė.