L.Lobeckis yra Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų narys, BNS patvirtino partijos atsakingoji sekretorė Monika Navickienė.

„Taip, jis mūsų duomenų bazėje yra įrašytas“, – sakė M.Navickienė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė BNS teigė, kad įstatymas nenumato galimybių nušalinti teisėsaugos įtarimų sulaukusių apylinkių komisijų narių iš pareigų. Pasak jos, tai būtų įmanoma padaryti tik tuo atveju, jeigu įtarimai būtų susiję su rinkimais.

L.Matjošaitytė sakė, kad jei teismas nuspręstų suimti L.Lobeckį arba jam pačiam atsistatydinus, pareigas perimtų L.Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininko pavaduotoja. Ja šiuo metu dirba socialdemokratų deleguota Jūra Černiauskienė.

Įmonės „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ vadovas L.Lobeckis taip pat dirbo rinkimų komisijose per 2014 metų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus.

Pareigūnai sulaikė galimame nusikaltime dalyvavusį bankroto administratorių, advokatą ir kitą nusikaltimą padėjusį įvykdyti asmenį, pranešė STT, nenurodydama konkrečių pavardžių.

Tyrimas atliekamas turint įtarimų, kad veikdami kartu L.Lobeckis ir advokatas A.Š. reikalavo iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

STT teigia, kad tyrimas atliekamas neįvardijamam asmeniui suteikus reikšmingos informacijos.

Kaip informuoja TS-LKD, trečiadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) Vilniaus Karoliniškių skyriaus nario Lino Lobeckio narystė partijoje sustabdyta, kol vyksta tyrimas dėl spaudoje pasirodžiusios galimai padarytos nusikalstamos veikos.