Jo teigimu, į stažuotę universitetas pakvietė 18 žmonių, nors atrankoje dalyvavo net 100 valstybių atstovai. Koks buvo tikslus norinčiųjų tobulintis skaičius, patarėjas tikino nežinąs.

"Ši stažuotė nėra susijusi su valstybės tarnyba. Kiek man žinoma, susirinks įvairių sričių jaunų ir perspektyvių specialistų. Lankysiu bendro pobūdžio ekonomikos, socialinių mokslų, aplinkosaugos ir teisės paskaitas. Vėliau vyks strateginio planavimo ir viešųjų ryšių mokymai. Individualiai pasirinkau politikos ir verslo santykių temą", - kalbėjo D.Gudelis

D.Gudelis iš stažuotės JAV ketina grįžti po trijų mėnesių ir toliau dirbti Prezidentūroje. Beje, kartu su juo išvyksta ir žmona Neringa.

Tuo tarpu buvęs Prezidentūros Spaudos tarnybos vadovas Marius Lukošiūnas laimėjo konkursą ir po gero mėnesio pradės dirbti UNESCO atstovybėje Maskvoje. "Kol kas nenorėčiau išsamiau komentuoti savo pareigų, nes apie konkurso rezultatus man buvo pranešta tik elektroniniu paštu. Laukiu oficialių dokumentų", - teigė M.Lukošiūnas.

Jis pasakojo svarstęs, kurią UNESCO atstovybę rinktis. "Buvo rengiami konkursai eiti pareigas Maskvoje, Jamaikoje ir Teherane. Įvertinau savo galimybes ir pasirinkau Maskvą. Be profesinių sugebėjimų, būtina turėti ir kitų pranašumų. Šiuo atveju mano pranašumas - rusų kalba", - sakė M.Lukošiūnas.

Buvusiam Spaudos tarnybos vadovui pavyko įveikti apie 500 konkurentų.

M.Lukošiūnas dar sykį paneigė gandus, esą V.Adamkus jį protegavęs.

"Prezidentas padėjo sutikdamas su mano pageidavimu dalyvauti konkurse ir linkėdamas sėkmės. Jeigu būtų reikėję, būčiau prašęs oficialios jo rekomendacijos. Tačiau neprašiau. Tris rekomendacijas gavau iš buvusių kolegų Jungtinėse Tautose, kuriose dirbau prieš keletą metų", - tikino jis.

Kai pradės eiti pareigas, M.Lukošiūnas ketina su šeima keltis gyventi į Maskvą. Jo darbo sritis - žinių visuomenė ir žiniasklaidos laisvė.