Remiantis apklausa, patraukliausi politikai daugeliui yra Liberalų sąjūdžio pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius (8,7 proc.) ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė (7,8 proc.).

Trečiu patraukliausiu politiku tapo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis (5,1 proc.).

Iš viso į šį klausimą atsakė 772 asmenys iš 1116 apklaustų respondentų. Atsakydami į klausimą respondentai pavardes minėjo spontaniškai.

Šioje kategorijoje buvo minimas ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas, konservatorė Agnė Bilotaitė, socialdemokratų lyderis, premjeras Algirdas Butkevičius, „tvarkietis“ Petras Gražulis, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus, „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas, socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Atsakydami į klausimą vyrai dažniau minėjo D. Grybauskaitę ir A. Bilotaitę, moterys – R. Šimašių ir A. Paulauską.

Pagal amžiaus grupes, jaunesniems respondentams labiau patinka R. Šimašius, G. Landsbergis ir A. Bilotaitė, vyresniems nei 50 metų – D. Grybauskaitė ir A. Butkevičius.

Viešųjų ryšių ekspertas Arijus Katauskas teigia, kad į žodį „patrauklumas" skirtingi žmonės sudeda skirtingas reikšmes. „Jaunam žmogui patrauklus žmogus tas, į kurį jie atkreiptų dėmesį. Tarkime, jeigu merginos pasirinko R. Šimašių, tai nė kiek nenuostabu. Jeigu mes kalbame apie politiką kaip politikos veikėją, tuomet turinys gali būti kitas. Panašiai yra su sąvoka „sąžiningas": kas yra sąžiningas - tas, kuris nevagia, ar tas, kuris laikosi įstatymų apskritai?" - sako A. Katauskas. Pasak pašnekovo, R. Šimašius tikriausiai žmones paperka savo šypsena, tuo metu D. Grybauskaitė, be asmeninių savybių, dar yra populiariausia politikė Lietuvoje, ja labai pasitikima. „Skirtingi žmonės skirtingai suvokia, bet visi suveda į tą vieną žodį „patrauklus", - teigia A. Katauskas.

Paprašyti įvardinti sportiškiausią politiką, apklaustieji irgi išrinko Vilniaus merą R. Šimašių. Antras šioje kategorijoje – buvęs sostinės meras A. Zuokas, trečias – G. Landsbergis. Šiuo atveju vyrų ir moterų nuomonės skyrėsi nedaug.

A. Katauskas pastebi, kad visi minėti politikai dažnai patys siekia pabrėžti, kad yra linkę sportuoti, ir dalyvauja įvairiose viešose akcijose.

„Visi jie pasitempę, todėl čia nieko keisto", - sako pašnekovas.

Ar politikui svarbu būti patraukliam ir sportiškam? „Kai kuriais atvejais, kai su politiko pavarde siejami teigiami dalykai, tai yra naudinga. Bet tie dalykai nėra kertiniai", - sako A. Katauskas.