Daugiau nei 21 tūkst. eurų per ketverius metus. Tiek Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei kainuotų V. Kovaliovo studijos Vilniuje.

Pasak ligoninės direktoriaus Artūro Vasiliausko, gavusi V. Kovaliovo prašymą, ligoninė kreipėsi į savo steigėją – miesto savivaldybę leisti finansuoti poliklinikos direktoriaus V. Kovaliovo gydytojo kardiologo rezidentūros studijas Vilniaus universitete.

Tačiau pati ligoninė reikiamų lėšų neturi, o šiuo metu jau finansuoja penkių rezidentų studijas, vienas jų – taip pat kardiologas.

V. Kovaliovo studijų finansavimui nepritaria ir Vilniaus teritorinė ligonių kasa, kuri informavo, kad Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės rezultatas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų buvo neigiamas – minus 153 379 Eur.

Vilniaus teritorinė ligonių kasa, išnagrinėjusi visas aplinkybes mano, kad šiemet Alytaus ligoninei prisiėmus daugiau papildomų finansinių įpareigojimų, gali kilti grėsmė įstaigos finansinių srautų stabilumui, teikiamų paslaugų kokybei ir prieinamumui.

Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, paklaustas, ką mano apie ligoninės siūlymą finansuoti atostogaujančio poliklinikos direktoriaus studijas, teigė, kad savivaldybė palaikys ligonių kasų sprendimą.

„Mes gavome neigiamą atsakymą iš ligonių kasos. Jie kategoriškai nepritaria.

Gavome raštą iš Alytaus ligoninės, kad ji taip pa nemato galimybės finansuoti, nes įstaigai tai būtų didelė našta, tad savivaldybės pozicija irgi bus tokia. Matyt, kad V. Kovaliovui už studijas teks apsimokėti pačiam“, - sakė V. Grigaravičius.

V. Kovaliovas tėvystės atostogų nutarė išeiti likus mažiau nei metams iki jo darbo sutarties pabaigos su miesto savivaldybe nutraukimo. Atostogų metu V. Kovaliovas studijuos, o pabaigęs studijas planuoja dirbti kardiologu.