Iš kelionės – su ankstesniąja drauge

Rugsėjo 14-osios, trečiadienio, vakarą žurnalistai R. Malinauską pastebėjo Vilniaus oro uoste grįžtantį iš kelionės po Italiją.

Politiką su išvaizdžia tamsiaplauke pasitiko Druskininkų savivaldybės administracijos vairuotojas, įprastai vežiojantis merą R. Malinauską, o iš oro uosto automobilių stovėjimo aikštelės kompanija išvažiavo valdišku automobiliu „Audi“ (valst. Nr. LSA 001).

Kaip vėliau paaiškėjo, R. Malinauskas saulėtoje Sardinijos saloje visą savaitę praleido su 38 metų kėdainiete odontologe Jurgita Kasperavičiūte.

Pora porą metų gyveno kartu, tačiau prieš keletą mėnesių buvo susipykusi. Moteris net išsikraustė iš R. Malinausko namo Druskininkų centre, šalia Vijūnėlės dvaro.

Oro uoste pamatęs jo laukiančius žurnalistus, Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas akivaizdžiai suirzo.

Tikino automobilį išsinuomojęs

Paklaustas, kaip sekėsi kelionė, meras atsakė: „Puikiai!”

Paprašytas patikslinti, ar tai buvo darbinė kelionė, R. Malinauskas teigė, kad ne.

“Tai buvo asmeninė kelionė. Ir namo važiuosiu išsinuomotu automobiliu. Iš savivaldybės (Druskininkų – aut. past.) išsinuomojau, už savo pinigus. Ir sumokėjau, kaip ir praėjusį kartą – už savo pinigus. Dešimt metų tokia tvarka galioja, kad bet kas gali išsinuomoti valdišką automobilį, jei dirba savivaldybėje”, - aiškino tarnybinio transporto su vairuotoju atvykimą 21 valandą į Vilniaus oro uostą parvežti jo su drauge laukęs Druskininkų savivaldybės vadovas.

Grįžo iš Ispanijos

Priminsime, kad tai – ne pirmas kartas, kai R. Malinauskui tenka aiškintis dėl savo užsienio kelionių, kai po jų grįžtantį su draugėmis parveža tarnybinis transportas.

Ričardas Malinauskas

DELFI šių metų liepą rašė apie tai, kad vasaros pradžioje išsiskyręs su J. Kasperavičiūte, R. Malinausks užm ezgė santykius su net 30 metų už jį jaunesne šviesiaplauke druskininkiete Ramute G.

Žurnalistai porą, grįžtančią iš bendrų atostogų Ispanijoje, liepos pabaigoje užfiksavo Vilniaus oro uoste.

Iš Vilniaus į Druskininkus R. Malinauską su drauge tuomet parvežė Druskininkų savivaldybei priklausantis mikroautobusas, kuriuo naudojasi Druskininkų savivadybės administracija.

Tuomet Druskininkų savivaldybės administracijos direktorė Vilma Jurgelevičienė taip komentavo kilusį skandalą dėl tarnybinio transporto naudojimo asmeninėms kelionėms: “Minėtoji komandiruotė buvo pagal sudarytą panaudos sutartį, kurioje numatytas išlaidų padengimas fizinio asmens lėšomis, o tokią transporto priemonės panaudos sutarties galimybę numato Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriaus 2007 m. spalio 26 d. Nr. V35-692 įsakymu patvirtintos Druskininkų savivaldybės administracijos tarnybinių lengvųjų automobilių įsigijimo, nuomos ir naudojimo biudžetinėse įstaigose taisyklės (nauja redakcija 2016 m. balandžio 7 d. įsakymas Nr. V35-278)“.

Kelione išpirko klaidą?

Šių metų liepą, iš žurnalistų sužinojusi apie gerokai jaunesnę naująją R. Malinausko draugę, J. Kasperavičiūtė teigė: „Nieko nekomentuosiu. Situacija viską paaiškina pati. Galiu tik patvirtinti, kad mes su ponu Ričardu – ne pora. Jei jis surado moterį, kokios gyvenime jam reikia, galiu tik palinkėti jiems sėkmės”.

Tačiau prieš porą savaičių žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos iš rugsėjo pradžioje Druskininkuose vykusio Kauno aeroklubo lakūnų pasirodymo, kuriose šalia R. Malinausko buvo ir J. Kasperavičiūtė.

Ar kelionė į Italiją reiškia, kad pora vėl susitaikė, ir R. Malinauskas, jausdamas kaltę už savo vėjavaikiškus nuotykius, padovanojo J. Kasperavičiūtei susitaikymo atostogas Sardinijoje?
Paklausta, ar kelionė kartu reiškia atnaujintus judviejų santykius su R. Malinausku, J. Kasperavičiūtė padėkojo žurnalistams už dėmesį ir palinkėjo gražaus vakaro.