Ne kartą užfiksuota neblaivi

Policija užfiksavo, jog rugpjūčio 19 d. R. Aleksiejienė darbe buvo neblaivi, jai buvo nustatytas 1,35 promilės girtumas. Tai ne pirmas atvejis, kai R. Aleksiejienė yra užfiksuojama neblaivi, atliekanti darbo pareigas. Vietinė Raseinių televizija ją galimai neblaivią užfiksavo ir anksčiau, renginyje „Su Lietuva širdy“, kurio metu aplinkoje nelabai besiorientuojančią seniūnę iš šventės savivaldybės tarnybiniu automobiliu tiesiog išvežė.

Po policijos užfiksuoto įvykio buvo pradėtas tarnybinis patikrinimas, jo išvados jau beveik baigtos, bet tarnybinė nuobauda negali būti paskirta, nes seniūnė jau antrą savaitę serga ir turi nedarbingumą.

Seniūnė – „tvarkietė“

R. Aleksiejienė 2011 metais su „Tvarkos ir teisingumo“ partija kandidatavo į savivaldybės tarybą. Ariogalos seniūne ji tapo 2011 metais.

Anksčiau seniūnė yra dirbusi Raseinių kultūros centro Didžiulių filialo vadove. Taip pat nurodoma, kad ji buvo Didžiulių kaimo bendruomenės pirmininkė, humoro grupės „Boružėlės“ vadovė, Didžiulių kaimo kapelos vadovė.

Jos kaip kandidatės į savivaldybių tarybas anketoje nurodoma, kad seniūnės pomėgiai yra muzika, teatras ir humoras. Taip pat jos anketoje įrašyta: „Šeima – didžiausias mano turtas, vadovaujuosi teiginiu – gerbk kitus, kad pats būtum gerbiamas.“

2011 metais nurodoma, kad R. Aleksiejienės šeimos turtas, atmetus paskolas, siekia 558 tūkstančius litų arba 161 607 eurus.

Teigė, kad išgerti darbe normalu

Kadangi R. Aleksiejienė turi nedarbingumą ir darbe šiuo metu jos nėra, DELFI susisiekti su pačia seniūne nepavyko. Tačiau prieš kelias dienas seniūnės interviu buvo parodytas LNK laidos „KK2“ eteryje, kur R. Aleksiejienė aiškino, kad išgerti darbo metu nėra jau taip blogai.

„Seimo nariai ir darbo metu geria, šitą žinau. Aš sutikau pūsti į alkotesterį, bet tai buvo po darbo valandų ir įpūčiau. Aš neturiu noro kelti taurelę, bet kartais yra reikalas. Lietuviškas reikalas, kaip ir visi lietuviai, mes sėdim prie stalo, bendraujam, geriam kavą, prie kavos kartais ir brendžio, ir vyno. Tai yra lietuviškos tradicijos, papročiai“, - televizijos laidoje „KK2“ kalbėjo R. Aleksiejienė.

Seniūnė televizijai pasakojo, kad 1,35 promilės girtumą ji sugebėjo užsidirbti per mažiau nei 10 minučių. Jos teigimu, 15.24 val. policija tikrino seniūnę, o ji darbą baigė 15.15 val: „Išgėriau taurę viskio, baigėsi darbas, aš sėdau prie stalo ir išgėriau, todėl tiek daug ir įpūčiau.“

Paklausta, ką mėgsta išgerti: degtinę, alų, ar brendį, seniūnė nusijuokė: „Kas papuola.“

Tyrimą beveik baigė, bet nuobaudos paskirti negali

Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, atliekantis direktoriaus funkcijas Jonas Kurlavičius DELFI teigė, kad tai ne pirmas tarnybinis patikrinimas per penkerius seniūnės darbo metus. Jo teigimu, tarnybinio patikrinimo išdavos bus paskelbtos, kai seniūnė pasveiks.

„Komisija sudaryta, tyrimas į pabaigą, bet turime problemą, kad susirgo mūsų seniūnė, jau antrą savaitę serga. Mes tyrimą pabaigti, pateikti išvadą ir priimti sprendimus jos atžvilgiu galime tik jai sugrįžus iš nedarbingumo“, - kalbėjo J. Kurlavičius.

Pasak Raseinių savivaldybės atstovo, seniūnė ne visiškai pripažįstą kaltę, tačiau, jo teigimu, seniūnė susirgo ne iš karto prasidėjus patikrinimui: „Nepamenu datų, ne visai nuo pradžios, mano sudaryta komisija gavo ir tam tikrus jos paaiškinimus. Gavom paaiškinimus iš kitų žmonių, kurie šalia jos dirba. Bet dabar negaliu tiksliai pasakyti, ką ta komisija nuveikė, nes negavau ataskaitos, negalim užbaigti, nes seniūnė susirgo. Aš su ja nebendravau, bet kiek iš viešos erdvės matau, kad ji nevisiškai pripažįsta kaltę.“

Viešojoje erdvėje seniūnė R. Aleksiejienė yra sakiusi, kad ji penktadienį darbą baigia 15.15 val., o sučiupta girta buvo 15.24 val., todėl jos teigimu, ji gėrė po darbo. Paklaustas, ar valstybės tarnautojai penktadieniais neturėtų darbo baigti įprastai nustatytu laiku – 15.45 val., J. Kurlavičius teigė, kad jų savivaldybėje darbo laikas yra kitoks: „Pas mus yra nustatytas tarybos šiek tiek kitoks darbo grafikas. Pirmadieniais mes dirbame iki 17.30 ir tą pusvalandį anksčiau baigiame penktadienį, todėl iš tikrųjų 15.15 val. baigiamas darbas penktadienį.“

Pasak J. Kurlavičiaus ši seniūnė per penkerius darbo metus buvo tikrinta ir anksčiau: „Kai nėra fiksuota, negaliu tvirtinti, kad buvo, bet tokių signalų yra buvę ir anksčiau ir yra patikrinimų buvę. Tik anksčiau komisija nenustatė tarnybinio pažeidimo.“

„Tvarkos ir teisingumo“ Raseinių skyriaus pirmininkas: tai – politinis susidorojimas

„Tvarkos ir teisingumo“ Raseinių skyriaus pirmininkas Vidmantas Karabinas DELFI iškėlė versiją, kad seniūnė buvo sekama ir vos išgėrusi buvo specialiai iškviesta į darbą. Jis vadino tai politiniu susidorojimu.

„Politinis vertinamas yra toks, jūs turbūt girdėjote, kad Raseiniuose yra politiniu požiūriu labai neramu. Tai buvo žmogaus medžioklė, pagauta neblaivi ji buvo jau po darbo, tai politinių oponentų susidorojimas. Kategoriškai negaliu teigti, bet požymių tokių yra“, - kalbėjo V. Karabinas.

Raseinių skyriaus pirmininko nuomone, su seniūne bando susidoroti liberalai: „Kalbos nėra, kad tai nedaro garbės. Ji tada dirbo Dubysos slėnyje, ruošėsi miesto šventei ir tada, kaip man teigė, su kažkokiais draugais buvo ir šlakelį išgėrė. Man tokią informaciją ji pateikė. Po valdančiosios daugumos pasikeitimo, seniūnija yra padalinta ir paskirta liberalams. Aš drįsčiau galvoti, kad tokių požymių apie susidorojimą yra.“