URM pranešime rašoma, kad viceministras išsakė susirūpinimą dėl šio įvykio ir paragino ministrą asmeniškai sekti ir domėtis, kaip vykdomas tyrimas, palaikyti ryšį su atsakingomis institucijomis.

M. Bekešius taip pat paprašė pagal galimybes apie vykstantį tyrimą informuoti jį ir Lietuvos ambasadą Jungtinėje Karalystėje. Viceministras išreiškė viltį, kad kaltieji bus greitu metu surasti ir nubausti.

R. Goodwillas pažymėjo, kad JK institucijos dar nėra tikros, ar tai buvo neapykantos kitataučiams nusikaltimas, tačiau patikino, kad išpuolį jis pats ir JK teisėsauga vertina labai rimtai.

Viceministras JK atstovą informavo, kad vakar, rugsėjo 6 dieną, telefonu kalbėjo su vienu iš lietuvių, gyvenančių apšaudytame name. Lietuvos piliečio teigimu, namo gyventojai buvo išsigandę, tačiau dabar jaučiasi gerai, duos parodymus ir bendradarbiaus su JK teisėsauga. M. Bekešius pokalbyje teigė, kad Lietuvos institucijos yra pasirengusios padėti ir paragino Lietuvos pilietį, esant reikalui, kreiptis tiesiogiai į jį arba į Lietuvos ambasadą JK. Kaip tvirtino pašnekovas, visi keturi piliečiai per incidentą fiziškai nenukentėjo.

Lietuvos ambasadai JK žinoma apie 10 galimai neapykantos pobūdžio nusikaltimų prieš Lietuvos piliečius, iš jų 5 tiria policija. Dėl likusių Lietuvos piliečiai į policiją nesikreipė.