„Tai žmonės, kurie neturi finansinių ar techninių galimybių savo namuose įsirengti dušą (pirtį) bei įsigyti skalbimo mašiną, todėl susiduria su sunkumais, tenkinant asmeninės higienos poreikius“ – apie paslaugų teikimą pranešime spaudai sko rajono meras A. Vrubliauskas.

Rugpjūčio 30 d. vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje, tarybos nariai pritarė, kad šia naujove būtų papildytas Alytaus rajono savivaldybės 2016–2018 metų strateginio veiklos planas.

Algirdas Vrubliauskas
Meras taip pat atkreipė dėmesį, kad dušo ir skalbimo paslaugas anksčiau galėjo gauti tik Daugų ir Simno seniūnijų gyventojai, kurias teikė socialinės priežiūros centrai. „Kitų rajono seniūnijų gyventojai turėjo mažai galimybių naudotis šių centrų teikiamomis paslaugomis, dėl didelių atstumų. Nors poreikis asmens higienos ir priežiūros paslaugų yra. Dušo ir skalbimo paslaugų pageidautų apie 300 rajono šeimų, 1000 asmenų“, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

Dušo ir skalbimo paslaugas Alytaus rajone teiks rajono bendruomenės, bendradarbiaudamos su savivaldybe. Alytaus rajono savivaldybės taryba pritarė, kad asmens higienos ir priežiūros paslaugoms 2016 m. iš savivaldybės biudžeto būtų skirta 12 tūkst. eurų, o 2017–2018 m. 48 tūkst. eurų. Paslaugas planuojama pradėti teikti nuo šių metų spalio mėnesio.