Šios partijos pirmininkas Romualdas Ozolas Eltai sakė, kad norintiems sugrįžti centristams būtų taikomi labai griežti reikalavimai. "Į savarankiškąją Centro partiją iš Liberalų ir centro sąjungos grįžtantieji turėtų pripažinti aiškias partijos idėjines nuostatas, kaip pamatines vertybes akcentuojančias stiprią valstybę, nacionalinį ūkį su socialiai atsakinga ekonomika ir rinką, nežudančią nacionalinės žmogiškosios plėtros", - sakė jis.

Anot R. Ozolo, tai yra tokie rimti politiniai įsipareigojimai, kurie pabuvojusiems liberalų "naudos pasaulyje", ko gero, bus sunkiai priimtini.

R. Ozolas nenorėjo plačiau komentuoti, kiek buvusių centristų pageidautų sugrįžti. "Grįžtančių yra ir bus daugiau", - tepasakė Lietuvos centro partijos lyderis. Jis teigė neabejojantis, kad liberalcentristai skils.

Eltai pasidomėjus, ar bus kviečiamas iš liberalcentristų gretų pašalintas buvęs centristas Kęstutis Glaveckas, R. Ozolas sakė, kad asmeniškai niekas nekviečiamas. "Mes kviečiame centristus, kurie netapo liberalais, o K. Glaveckas, būdamas jungtinėje partijoje, pasirodė esąs kraštutinis liberalas", - teigė R. Ozolas.

Jo duomenimis, Lietuvos centro partijoje yra per 1 tūkst. narių.