Dar kovo pradžioje DELFI rašė, kad į redakciją besikreipusi vieno besimokančio aptariamoje gimnazijoje moksleivio mama aiškino priversta stebėti mokykloje užsimezgusį meilės trikampį. Jo viršūnėlėse tuomet atsidūrė švietimo įstaigos direktorius Arūnas Kiulkis, jo žmona, dirbanti pradinių klasių mokytoja, ir pavaduotoja Skirmutė Juškevičienė.

Dėl administracijos vadovų elgesio gimnazijoje ir nepalankių mokymosi sąlygų tėvai tuomet kreipėsi ne tik į DELFI, bet ir į Vilkaviškio rajono savivaldybę bei Švietimo ir mokslo ministeriją. Savivaldybės atstovai pripažino, kad rašte išdėstyti faktai pasitvirtino.

Nors tuomet ir direktoriaus dukra aiškino pati tėvą ne kartą užtikusi su pavaduotoja, jo žmona sakė jau padavusi pareiškimą skirtis, mokytojai tikino nebegalintys tverti atmosferos gimnazijoje, o tėvai – vaikams kenksmingos aplinkos, pats A. Kiulkis ir S. Juškevičienė savo romaną neigė.

Vis dėlto balandį A. Kiulkis pranešė pasitraukiantis iš gimnazijos direktoriaus posto.

Naujas pareigas vadina malone iš socdemų

Tačiau rugpjūtį DELFI sulaukė laiško iš Marijampolės savivaldybės tarybos nario Andriaus Vyšniausko. Jo teigimu, A. Kiulkis ėmėsi naujo darbo. Nors viskas tarsi ir būtų savaime suprantama, A. Vyšniauskas įtaria, kad tai – dar viena A. Kiulkiui tekusi malonė iš socialdemokratų.

Kad dėl šios partijos užtarimo jis net užmezgęs tarnybinį romaną vis tiek laikėsi „Santakos“ gimnazijoje, DELFI anksčiau aiškino ir pati jo dukra.

„Jis priklauso socialdemokratų partijai ir jaučia jų užnugarį. Jis visiems labai gražiai rodo vidurinį pirštą, nieko nebijo. Pasakoja buvęs ir pas tą, ir aną“, – A. Kiulkį citavo jo dukra.

Tačiau pats jis tai paneigė ir tokius kaltinimus vadino absurdu.

Buvo pripažintas tinkamiausiu kandidatu

„A. Kiulkis, panašu, ketina surasti prieglobstį kitoje socialdemokratų valdomoje savivaldybėje – Marijampolėje. Savivaldybėje, kurioje daugumą turi socialdemokratai, jį rugpjūčio 22 d. norima skirti Marijampolės suaugusiųjų mokymo centro direktoriumi. Neva jis vienintelis konkurse pateikė reikiamus dokumentus. Mano neoficialiomis žiniomis, buvo ir kitų žymiai aukštesnės kompetencijos pretendentų, bet jiems buvo pasakyta iš anksto, kuris kandidatas turi nugalėti“, – dar prieš A. Kiulkiui užimant naujas pareigas, aiškino A. Vyšniauskas.

Tačiau tarybos sprendimo projekte nurodoma, kad iš 3 kandidatų tik A. Kiulkis, pateikęs visus reikiamus dokumentus Marijampolės suaugusiųjų mokymo centro direktoriaus pareigoms užimti, kaip pretendentas atitiko Konkurso valstybinių ir savivaldybių švietimo įstaigų vadovų pareigoms eiti tvarkos aprašo nuostatas ir buvo pakviestas dalyvauti atrankoje.

Tad šią savaitę jis ėmė dirbti Marijampolės suaugusiųjų mokymo centro direktoriumi.

Vadina šiltnamiu valdininkams

Tiesa, šis centras dar prieš porą mėnesių vietinės spaudos buvo pavadintas šiltnamiu valdininkams.

Kaip rašė laikraštis „Sūduvis“, čia dirba visas Švietimo skyriaus elitas: „Skyriaus vedėja Asta Vaznienė, šio skyriaus vyriausieji specialistai Saulius Druskis, Valdimantas Kvietkauskas bei Marijampolės Rimanto Stankevičiaus pagrindinės mokyklos direktorė Asta Ivoškaitė. Ir net Švietimo ir mokslo ministerijos „akys ir ausys“, visų mokyklų Marijampolės apskrityje „prievaizdas“, ŠMM Regioninės politikos analizės skyriaus vyriausiasis specialistas Kazimieras Bukota“.

Į laikraštį kreipęsi pedagogai aiškino, kad valdininkams Marijampolės suaugusiųjų mokymo centre dirbti paprasta, nes čia tėra tik keli mokiniai, vyksta ne mokymosi procesas, o tik pinigų įsisavinimas. Tačiau tokius teiginius patys valdininkai neigė.

Tenori ramiai gyventi ir dirbti

Savo ruožtu pats A. Kiulkis DELFI sakė nenorintis vertinti tokių pareiškimų. Atsisakė jis kalbėti ir apie tai, kaip susiklostė jo asmeninis gyvenimas palikus gimnaziją.

„Apie socialdemokratus – tokių dalykų aš net nedeklaravau, kad esu koks partijos narys. Ėjau kaip normalus pilietis, dalyvavau konkurse, buvau įvertintas ir Vilniuje, ir visur kitur. Kiek žinau, kandidatų buvo 4, bet visus dokumentus pateikiau aš. Daugiau neturiu ir ką pridėti“, – tikino jis.

A. Vyšniausko A. Kiulkis aiškino asmeniškai net nepažįstantis, tad jo pasakymų komentuoti nenorintis.

„Nesu iš tų žmonių, kur turėčiau prieš kitą žmogų kažkokias išankstines nuostatas. Esu pasiruošęs dirbti. Noriu ramiai gyventi ir ramiai dirbti. Nesiveliu į jokias intrigas, nieko nekaltinu ir man sunku vertinti – kiekvienas žmogus turi asmeninę nuomonę“, – sakė A. Kiulkis.

Pavaduotoja: aš dabar išvis esu niekas

Tuo metu S. Juškevičienė, DELFI žiniomis, šiuo metu yra bedarbė. Pati ji viešai papasakoti, kaip šiuo metu gyvena, taip pat atsisakė.

„Galėčiau daug papasakoti apie šią sufabrikuotą istoriją, bet bijau, kad netektų būti pačiai iš naujo sutryptai purvinais batais, nes aš dabar išvis esu niekas“, – rašė ji.

Gimnazijos tinklalapyje nurodoma, kad direktoriaus pareigas laikinai eina Danutė Valiūnienė, iki jam pasitraukiant, dirbusi antrąja A. Kiulkio pavaduotoja.

Žmona jau prisistato kita pavarde

Bendrauti su žiniasklaida nepanoro ir direktoriaus žmona Dalia Kiulkienė. Tiesa, apie skyrybas prieš pusmetį kalbėjusi moteris, pavyzdžiui, feisbuke, jau prisistato kita pavarde.

DELFI ji tik patikslino, kad vis dėlto kol kas dar nėra išskyrusi, tačiau skyrybų procesų aiškino nenutraukusi.