„Kurortinės teritorijos statuso suteikimas Kulautuvai, Kačerginei kartu su Zapyškio dalimi suformuotų unikalią ir išbaigtą kurortinę teritoriją, apimančią abiejose Nemuno pusėse esančias gyvenvietes su rekreaciniais miškais“, – rašoma savivaldybės sprendimo projekte.

Kauno rajono savivaldybė teigia, kad teritorija atitinka visus kurortinei zonai keliamus reikalavimus: čia neveikia aplinką teršiančios pramonės, pro teritoriją nevažiuoja tranzitinis krovininis transportas, rekreaciniuse miškuose nėra erkių encefalito arba Laimo ligos endeminių židinių. Be to čia gausu pušynų, yra vandens telkinių, įrengtas paplūdimys, yra dviračių takų ir kitų aktyviam poilsiui skirtų vietų. Be to, visuose trijuose miesteliuose įrengtos prieplaukos, čia kursuoja pramoginiai laivai.

„Kulautuvos ir Kačerginės miesteliai – gamtiniu ir rekreaciniu požiūriu vienos patraukliausių panemunės gyvenviečių, turinčių senas kurortinių centrų tradicijas“, – rašo savivaldybė.

Kauno rajonas planuoja pakaunėje formuoti turizmo žiedą, įrengti lyno keltuvą ties gotikine Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia – jis per Nemuną keltų nuo Zapyškio į Kulautuvą. Tikimasi, kad tai taptų ne tik didelės traukos objektu, bet ir apjungtų dviračių turizmo trasas ir sudarytų sąlygas keliauti ir judėti abiem Nemuno krantais. Šiuo metu savivaldybė baigia rengti lyno keltuvo techninį projektą.

Be to, ruošiamasi tvarkyti ir pačią Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią ir jos aplinką. Parengtas bažnyčios paveldo tvarkybos darbų projektas, pagal kurį senovinis pastatas bus konservuojamas ir restauruojamas, atliekamas kapitalinis remontas.

Kulautuvos paplūdimyje ateityje planuojama įrengti vandenlenčių ir vandens slidžių parką, organizuoti sportinius renginius.

Savivaldybė tikisi, kad suteikus šiai teritorijai kurortinės statusą, tai padėtų pagerinti jos įvaizdį, pritrauktų gausesnius turistų srautus, čia plėstųsi apgyvendinimo ir turizmo paslaugas teikiantys verslai.