„Supraskime, kad mes negalime (vienodai) vertinti Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lietuvos. Jungtinėse Amerikos Valstijose turbūt yra trečdalis visų pasaulio ginklų ir ten policijos pareigūnai tiesiai šviesiai iš esmės kasdien yra žudomi gatvėje. Mes tikrai neturime tokios situacijos. Be abejo, mes vakar turėjome tikrai labai skaudų įvykį, tačiau tikrai esu įsitikinęs, kad mes neturime kiekviename įvykyje šaudyti į visus ir kiekvienu atveju nušauti“, – LRT radijui šeštadienį sakė L. Pernavas, paprašytas pakomentuoti situaciją, kad JAV dažnai nušaunami policijai pasipriešinę asmenys.

Kartu jis sakė, kad normalu, jog į iškvietimus dėl smurto Lietuvoje vyksta kelių patruliai.

„Kelių policijos patruliai į tokius įvykius vyko, vyksta ir, aš manau, vyks. Mes supraskime paprastą situaciją – jeigu jisai yra arčiausiai įvykio, tai negali policijos pareigūnas nereaguoti“, – pabrėžė generalinis policijos komisaras.

Be to, jis atkreipė dėmesį, kad nuostata, jog negalima priešintis teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams, jau yra įtvirtinta įstatyme.

Patrulis L. Šimkus buvo nužudytas penktadienio pavakarę. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiasis patrulis 36-erių L. Šimkus vyko į buitinį incidentą Telšių rajone, Tryškių miestelyje. Pranešta, kad smurtaujama artimoje aplinkoje.

Pirminiais duomenimis, įtariamasis smurtautojas atvykusį pareigūną puolė peiliu. Sužeidimai buvo mirtini.

L. Šimkus turėjo šaunamąjį ginką, bet jo nenaudojo. Su partnere į iškvietimą nuvykęs policininkas bandė smurtaujantį vyrą tramdyti elektrošoku, remdamasis pirmine informacija penktadienį sakė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Donatas Malaškevičius.