Vasaros iš viso nebuvo

Privataus sektoriaus apgyvendintojų organizacijos „Svetingas šeimininkas“ pirmininkė Irena Švanienė DELFI teigė, kad šios vasaros apskritai nebuvo ir Palangoje matyti tik pavieniai žmonės.

„Visi mato, koks sezonas. Gal birželio mėnesį, skaičiuojant kokiais vienetais, ir papuolė daugiau žmonių nei pernai, bet kad būtų masiškai daugiau, tai tikrai, kad ne. O liepos mėnesio iš viso nebuvo, tai iš kur gali būti žmonių? Rugpjūtis vėl pasižiūrėkit, koks. Vasaros nėra šiemet. Šiemet vasaros buvo viena savaitė. Yra, kaip yra“, - kalbėjo I. Švanienė.

Pasak pašnekovės, ir atėjus ilgajam Žolinių savaitgaliui jokio pagausėjimo nesijaučia: „Jokio pagausėjimo nesijaučia, nei skambučių, nieko. Niekam čia neįdomu. Apskritai, manau, kad žmonės atsitokėjo, kas tas euras yra. Pernai žmonės su juo elgėsi labai neatsakingai, o dabar reikia skaičiuoti vieną prie vieno. Vienas litas, tai dabar vienas euras, o atlyginimai išliko tie patys. Tai perkamoji galia labai sumažėjo ir turime rezultatą.“

Moters teigimu, Palangoje labai trūksta veiklos bei pramogų ir po stogu, kur žmonės galėtų leisti laiką, kai lyja.

„Orai tokie, kad nelepina, tu negali atvažiavęs būti paplūdimyje, tai ką tu turi veikti? Pasivaikščioji vieną dieną, antrą dieną, bet savaitės nevaikščiosi. Ta Palanga pereinama per dvi dienas, o pramogų kažkokių nėra. Manau, kad žmonės, kurie strateguoja turizmo klausimus, turėtų labiau pamąstyti. Trūksta baseino, jis yra netoliese, bet jo trūksta ir čia, planuose yra, kad jis bus. Bet be baseino negi nieko išmąstyti neįmanoma? Tėvai su vaikais kažkur turi praleisti laiką, tai turėtų būti atitinkamos patalpos, kur jie visą dieną galėtų žaisti, susitikę su bendraamžiais, ten galėtų būti ir tėvai. Visą tai galima paskaičiuoti. Ir viduj galima sukurti tam tikrą vaikų oazę“, - aiškino I. Švanienė.

Panašu, kad vasara Palangoje verslininkams baigėsi taip ir neprasidėjusi, jokių prošvaisčių jie nesitiki ir rugsėjo mėnesį, net jei orai bus šiltesni: „Vaikai eina į mokyklą ir tėvai taip pat užsiėmę. Rugsėjį bus tik pavieniai atklydėliai, kurie labai nepakeis situacijos. Bet kaip nors išlaviruosime iki kitos vasaros.“

Tokio prasto sezono nesapnavo nė blogiausiame sapne

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Darius Miklovas teigė, kad verslininkai Palangoje nuolatos gyvena geresnės savaitės laukimu.

„Šiemet visiems: ir apgyvendintojams, ir maisto tiekėjams situacija yra vienoda – visi gyvena viltimi, gal kita savaitė bus kitokia. Ir taip savaitė keičia kitą, o juk vasaros jau nebėra. Žinoma, visada lieka viltis, kad vasaros sezonas (taip nutiko ir pernai) pasislinks į rudenį ir geresnių orų sulauksime rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais“, - „Vakarinei Palangai“ sakė D. Miklovas.

Vienos iš privačiame sektoriuje poilsiautojus apgyvendinančių miesto organizacijų „Palangos rūpestėlis“ tarybos pirmininkė Adelina Sabaliauskaitė teigė, kad tai prasčiausia vasara iš visų.

„Tokio sezono per keturiolika veiklos metų nesu nė prasčiausiame sapne susapnavusi. Baisu: nėra nei klientų, nei orų. Sulaukėme gal dešimties procentų svečių“, - „Vakarinei Palangai“ aiškino A. Sabaliauskaitė.

Palangos savivaldybė: birželį buvo net daugiau žmonių nei pernai

Nors verslininkai lieja ašaras dėl prastos vasaros, Palangos savivaldybė įvardina priešingus skaičius, jų teigimu, birželio mėnesį Palanga sulaukė daugiau lankytojų. Tiesa savivaldybė dar neturi liepos ir rugpjūčio mėnesių rezultato.

„Dar neturime liepos mėnesio Pagalvės mokesčio surinkimo duomenų, tačiau birželio rodikliai geresni nei praėjusiais metais. Apibendrinus dar negalutinius birželio mėnesio duomenis paaiškėjo, jog, palyginti su praėjusių metų birželiu, šiemet analogišku laikotarpiu svečių kurortas sulaukė daugiau“, - DELFI komentavo Palangos mero patarėja Jurgita Vanagė.

Pasak jos, kol kas iš turimų duomenų, birželio mėnesį Palanga sulaukė 2 tūkstančiais daugiau žmonių nei pernai: „Palangos miesto savivaldybės administracijos Rinkliavų skyriaus duomenimis, šiais metais birželį Palangoje suteiktos 88 tūkst. 72 nakvynės, ir tai yra daugiau nei 2 tūkst. nakvynių daugiau, nei analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Tokie duomenys gauti įvertinus vadinamojo Pagalvės mokesčio, kurį moka poilsiautojai, apsistoję kurorto apgyvendinimo įstaigose, surinkimo duomenis.“

J. Vanagės teigimu, birželio mėnesio rodikliai bus dar gerės: „Pirmąjį šiųmetės vasaros mėnesį apsistojusiųjų Palangoje skaičius nebejotinai dar augs, kadangi birželio mėnesį suteiktų nakvynių skaičių deklaravo dar ne visi kurorto apgyvendinimo paslaugų teikėjai. Praėjusiais metais birželį kurorte suteiktos 85 tūkst. 879 nakvynės.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (608)