Seimo Nepriklausomos frakcijos nariai apie savo planus kol kas vengia kalbėti. Bet užvakar narystę Liberalų sąjungoje sustabdžiusi Dalia Teišerskytė "Lietuvos rytui" pripažino sulaukusi kvietimo tapti ne tik Nepriklausomos frakcijos nare.

D.Teišerskytės teigimu, R.Pakso bendražygiai kalba ir apie galimybę kurti naują partiją: "Mano sprendimas priklausys ne tik nuo to, kokia bus šios partijos programa, bet ir nuo jos pavadinimo".

Liberalų sąjungos vadovas Eugenijus Gentvilas "Lietuvos rytui" vakar prisipažino girdėjęs apie R.Pakso šalininkų ketinimus įkurti Liberalų partiją: "Taip siekiama per savivaldybių rinkimus atimti balsus ir dar labiau suskaldyti Liberalų sąjungą".

Seimo Liberalų frakcijos vadovas Gintaras Steponavičius teigė, kad Liberalų sąjunga sieks teisinėmis priemonėmis ginti bet kokius mėginimus pasisavinti partijos pavadinimą.

Liberalų sąjungos Kauno Centro skyriui priklausančią D.Teišerskytę sustabdyti narystę partijoje paskatino Antakalnio skyriaus sprendimas pašalinti iš sąjungos R.Paksą.

Užvakar iš Kauno Centro skyriaus buvo pašalinta ir Seimo Nepriklausomos frakcijos narė Jūratė Juozaitienė. Parlamentarė pati pareiškė negalinti dalyvauti partijos veikloje.

Vakar iš Liberalų sąjungos sostinės Fabijoniškių skyriaus buvo pašalintas Jonas Lionginas.

Vakare Senamiesčio skyrius pašalino iš sąjungos Seimo Nepriklausomos frakcijos seniūną Eugenijų Maldeikį ir Dalią Kutraitę-Giedraitienę.