Kelionių organizatoriaus „Novaturas“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė BNS pranešė, kad Turkijoje iš viso yra 1050 įmonės klientų: Antalijoje - 568, Alanijos kurortuose - 388, Dalamano - 94. Tuo metu Stambule ir Ankaroje įmonės klientų nėra.

Pasak jos, vėlyvą sekmadienio vakarą į Turkijos kurortus iš Vilniaus turėtų išvykti dar viena turistų grupė.

Kito kelionių organizatoriaus - „Tez Tour“ - atstovė Inga Aukštuolytė BNS pranešė, kad Turkijoje poilsiauja taip pat apie 1000 bendrovės klientų. Artimiausias jos skrydis į Antaliją numatytas pirmadienį - tuomet turėtų išskristi 89 turistai.

„Kurortuose yra ramu. Su turistais palaikome ryšį, taip pat siūlome vadovautis Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijomis, neiti iš viešbučio teritorijos, vengti susibūrimo vietų, palaikyti ryšį su artimaisiais, sekti spaudą. Nuolat stebime situaciją, palaikome ryšį su kolegomis Turkijoje“, - rašoma pranešime spaudai.

Valstybinio turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė BNS sakė kol kas neturinti tikslios informacijos apie Turkijoje esančius Lietuvos piliečius, o departamentas rekomenduoja susilaikyti nuo kelionių į neramumų krečiamą šalį.

„Labai sunerimę stebime situaciją Turkijoje, bet panašu, kad padėtis ten rimsta, gyvenimas grįžta į įprastas vėžes. Jei tik Užsienio reikalų ministerija rekomenduos nebevykti į Turkiją, tai automatiškai stabdysime skrydžius į priekį ir vyks tik skrydžiai atgal su grįžtančiais turistais. Bet turiu vilties, kad viskas aprims ir galėsime kitą rytą prabusti ramiai“, - BNS sakė J.Kazlauskienė.

„Vienintelė rekomendacija - susilaikyti, nes padėtis - nepaprasta. Antalijoje ir kituose kurortuose, kurie yra toli nuo sostinės Stambulo, kaip ir ramu, bet dabar situacija kitokia - tai ne teroristinis aktas, o galimas perversmas, tai liečia visą šalį, į tai negali nereaguoti ir Antalija, Bodrumas bei kiti kurortai“, - kiek anksčiau šeštadienį BNS sakė Turizmo departamento vadovė.

Į Antalijos kurortą Turkijos pietuose ankstyvą šeštadienio rytą iš Vilniaus oro uosto išskrido per 300 keleivių, o apie 12-13 val. iš Antalijos grįžta du pilni lėktuvai su 360 turistų, pirkusių „Novaturo“ ir „Tez Tour“ keliones, BNS informavo Lietuvos kapitalo užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ Marketingo departamento direktorius Simonas Bartkus. Pasak jo, numatyti skrydžiai vyks toliau, tačiau situacija atidžiai stebima.

Sekmadienį ryte numatyti ir bendrovės „Freebird Airlines“ skrydžiai iš Antalijos ir iš Vilniaus. Tuo metu šeštadienį ryte atšauktas reisinis bendrovės „Turkish Airlines“ skrydis iš Vilniaus į Stambulą, o sekmadienio vakarinis jos reisas kol kas neatšauktas.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius BNS pranešė, kad jo žiniomis, lietuviai per neramumus Turkijoje nenukentėjo, o Stambule ir Ankaroje, kur daugiausiai vyko kariniai veiksmai, yra 150-200 lietuvių.


Užsienio reikalų ministerija šeštadienį paragino lietuvius susilaikyti nuo kelionių į Turkiją.